Buletin de presă IPJ

Autoturism sustras din Spania, găsit de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care un autoturism ajuns pe teritoriul țării noastre.

Autoturismul, fabricat în anul 2015, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost depistat în posesia unui bărbat de 31 de ani, din Matei și a fost indisponibilizat. Acesta figura ca fiind sustras din Spania, din data de 5 noiembrie a.c.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, în cadrul căruia sunt efectuate cercetări în cooperare cu autoritățile spaniole, în vederea documentării faptei și stabilirii vinovăției persoanelor implicate.

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiștii Secției 6

La data de 9 noiembrie a.c., în urma unui apel 112, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit un dosar penal pentru violență în familie.

Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 50 de ani, din Dumitra care, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu soția lui, în vârstă de 49 de ani, ar fi agresat-o. împotriva agresorului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu.

Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, iar starea conflictuală este monitorizată.

În calitate de conducător de vehicule cu tracțiune animală nu ai voie să conduci sub influența băuturilor alcoolice, să conduci fără a avea îmbrăcăminte cu elemente fluorescent recflectorizante, să transporți în vehicul persoane care stau în picioare, să părăsești vehiculul sau animalele în timpul mersului 

Obligație: vehiculul trebuie echipat cu o lumină albă sau galbenă în parte din față iar în partea din spate cu un dispozitiv cu lumină roșie!

La data de 9 noiembrie a.c., pe drumul național 17D, un autoturism care circula pe direcția Ilva Mică – Sângeorz Băi, condus de un bărbat de 51 de ani, din Ilva Mică, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo care circula în fața sa, pe aceeași direcție.

În urma accidentului, o femeie de 55 de ani, din Sângeorz-Băi, care se afla în atelajul hipo a fost rănită și transportată la spital.

Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii din Sângeorz-Băi.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD