Buletin de presă IPJ

CITIȚI CU ATENȚIE CONTRACTELE pe care le semnați, mai ales atunci când achitați și sume de bani

La data de 23 noiembrie a.c., în urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au întocmit un dosar penal de înșelăciune în cadrul căruia efectuează cercetări pentru clarificarea cauzei.

Vizate sunt două persoane, o tânără de 28 de ani, din Brașov și o alta de 33 de ani, din Focșani, angajate ale unei societăți cu sediul în București, punct de lucru în Bistrița și domeniu de activitate publicitar.

Cele două ar fi indus în eroare o femeie de 54 de ani, din Bistrița, pe care ar fi determinat-o să achite suma de suma de 810 lei, din care 100 de lei – o taxă de înscriere și 710 lei prima rată din contract, cu promisiunea că, în urma unor ședințe foto în care va promova anumite articole și produse de înfrumusețare va primi suma de 400 euro. În momentul în care a citit însă contractul, a constatat faptul că, în conformitate cu acesta, are de achitat suma de 400 de euro și că îi vor fi promovate unele fotografii pe un site. Femeia și-a manifestat dorința de a rezilia contractul, însă a fost refuzată.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele. Polițiștii vă sfătuiesc să citiți cu atenție contractele pe care le semnați, mai ales când vă asumați achitarea unor sume de bani.

Dosar penal întocmit în urma unor controale și verificări, efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

La data de 23 noiembrie a.c., în urma unor controale efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru: înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals.

Bănuită de comiterea faptelor este o femeie de 39 de ani, din Bistrița care ar fi depus cererea pentru acordarea indemnizației de creștere a copilului și ar fi anexat acesteia o adeverință, emisă de o societate comercială, pentru venituri realizate în perioada martie-decembrie 2017. În urma verificărilor efectuate, exista indicii că femeia nu ar fi desfăşurat efectiv activităţi lucrative la respectiva societate.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit, urmând a fi clarificată cauza sub toate aspectele.

Infracțiune constatată în flagrant, în filtrul de la intrarea din municipiul Bistrița

Aseară, în cadrul controalelor efectuate în filtrul instituit la intrarea în municipiul Bistrița, polițiștii Biroului de Ordine Publică au oprit pentru control un autoturism care circula pe drumul județean 151.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 24 de ani, din Unirea, iar în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că avea dreptul de conducere suspendat din data de 31.10.2020. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere fără permis.

Prejudiciul unui furt din locuință, recuperat de polițiștii năsăudeni

La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud au fost sesizați prin 112, de un bărbat de 36 de ani, de comiterea unui furt din locuință.

La fața locului, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că, un bărbat de 41 de ani, din Năsăud, ar fi pătruns în locuința păgubitului și i-ar fi sustras un televizor.

Polițiștii au recuperat prejudiciul, evaluat la aproximativ 1400 de lei, și l-au înapoiat păgubitului. Cercetările continuă de către polițiștii năsăudeni sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD