Buletin de presă IPJ

Bărbat încarcerat pentru nerespectarea hotărârii judecătorești

La data de 26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, din data de 26.11.2020, emis de Judecătoria Bistriţa, împotriva unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din Milaș, condamnat la un an de închisoare pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Dosar penal pentru un tânăr de 30 de ani din Viile Tecii

La data de 26 noiembrie a.c., polițiștii au identificat, pe strada Ascunsă, din Viile Tecii,  un tânăr în vârstă de 30 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism și care, la observarea echipajului de poliție, a abandonat autoturismul și a fugit de la fața locului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, tânărul avea permisul de conducere suspendat. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Infracțiune constatată în flagrant, în filtrul de la intrarea din municipiul Bistrița

Aseară, în cadrul controalelor efectuate în filtrul instituit la intrarea în municipiul Bistrița, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, au oprit pentru control, în Dumitra, un autoturism care circula pe drumul național 17 C.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat, în vârstă de de 44 de ani, din Mocod și care, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,80 mg/l/alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital în vederea prelevării  probelor biologice și stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit  dosar de cercetare penală și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tânăr de 22 de ani, urmărit de polițiști după ce nu s-a conformat semnalului regulamentar de oprire a autovehiculului

La data de 26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz Băi, au depistat, în trafic, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Rodna, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul public de pe Valea Anieșului, cu direcția de deplasare înspre comuna Maieru și care, nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire efectuat de către polițiști. Autoturismul a fost urmărit și oprit pe Valea Cormăii, iar conducătorul auto a fost imobilizat și condus la sediu. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, acesta nu poseda permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de peste 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

De asemenea, polițiștii au mai stabilit faptul că, autoturismul i-ar fi fost încredințat tânărului, de către  un alt bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Ragla.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pe drumurile publice, urmând a fi lămurite toate împrejurările cauzei.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD