Buletin de presă IPJ

Polițiștii continuă verificările pentru combaterea delictelor silvice

La data de 15 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud și silvicultori au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

Astfel, au fost oprite pentru control 24 de autovehicule, dintre care 19 transporturi de material lemnos. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 și au fost ridicați în vederea confiscării 7,7 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 1.000 de lei și 5 pomi de Crăciun.

Activitățile au avut drept scop protejarea fondului forestier, respectarea prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun și vor continua și în perioada următoare.

Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 15 decembrie a.c., pe Drumul Județean 154, în localitatea Măgurele, polițiștii au depistat, în flagrant, un bărbat care conducea un autoturism, deși avea permisul de conducere suspendat. Acesta este în vârstă de 33 de ani, din Mărișelu.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD