Buletin de presă IPJ

Un tânăr cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier a fost reținut pentru 24 de ore și riscă arestarea preventivă

La data de 17 decembrie a.c., în urma probatoriului administrat de către polițiștii Serviciului Rutier a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 25 de ani, din Satu Nou, cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier.

Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că, în intervalul aprilie-decembrie 2020, acesta ar fi condus fără să dețină permis de conducere și aflându-se sub influența alcoolului, fiind depistat și oprit în trafic.

În prezent, tânărul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate către polițiștii Serviciului Rutier.

10 sancțiuni au fost aplicate pentru neregulile constatate în urma acțiunilor desfășurate ieri, în domeniul verificării sistemelor de securitate

La data de 17 decembrie a.c., polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi și Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au efectuat acțiuni în domeniul verificării sistemelor de securitate, pe raza de competență.

Activitățile au vizat obiective care operează cu valori, respectiv unităţi şi instituţii de interes public, societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet și unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar și alte categorii de unităţi.

În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.900 de lei, prevăzute de H.G. 301/2012.

Poliţiştii vor continua și în perioada următoare acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate.

Cu autovehicul neînmatriculat și sub influența alcoolului

În după-masa de ieri, 17 decembrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit în trafic, pentru control, un autovehicul cu numere de Bulgaria care circula pe Drumul Județean 173G, pe direcția Cetate spre Jelna.

Polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 48 de ani, din Jelna, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,45 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor, a reieșit faptul că autovehiculul nu este înmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Nu a respectat măsura carantinării și a fost sancționat contravențional

În după-masa de ieri, 17 decembrie, în cadrul acțiunilor de verificare a modului de respectare măsurilor de protecție sanitară impuse, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au sancționat contravențional un bărbat de 34 de ani, din Lechința cu amendă în cuantum de 1000 de lei.

Bărbatul nu a respectat măsura impusă, nefiind găsit la adresa stabilită pentru carantină. A fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței.

Agresiune cercetată de polițiștii din Năsăud

Azi-noapte, în jurul orei 02.44, polițiștii din Năsăud au intervenit ca urmarea a unui apel 112 prin care a fost sesizat faptul că, în apropierea gării din orașul Năsăud, o persoană  a fost rănită cu un cuțit.

În urma verificărilor efectuate la fața locului, a reieșit faptul că, din cauza unor neînțelegeri, doi tineri s-ar fi agresat reciproc, iar la un moment dat, o tânără de 23 de ani, din Năsăud l-ar fi lovit cu un cuțit, în zona pieptului și brațului, pe un tânăr de 21 de ani, din Rebrișoara. În urma agresiunii, tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Polițiștii din Năsăud au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD