Buletin de presă IPJ

Două mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiștii de la Urmăriri

La data de 19 decembrie a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executarea a pedepsei închisorii.

Unul dintre acestea a fost emis la data de 18.12.2020, de Judecătoria Bistrița, împotriva unei femei în vârstă de 37 de ani, din Livezile. Femeia a fost condamnată la 6 luni și 10 zile închisoare, pentru comiterea infracțiunii de abandon de familie. Aceasta a fost încarcerată de polițiști în penitenciar.

Celălalt mandat a fost emis de Judecătoria Bistrița, pe numele unui tânăr de 27 de ani, din Bistrița, condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul se află în penitenciar.

Update: cei trei bărbați din Galați, cercetați pentru înșelăciune, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș în vederea stabilirii întregii activități infracționale și participației penale.

Căutări desfășurate de polițiști pentru depistarea unor persoane dispărute de acasă

În urma căutărilor desfășurate,  polițiștii de la Investigații Criminale au depistat o femeie de 44 de ani, din Bistrița, a cărei dispariție a fost sesizată de către soț, la data de 19 decembrie a.c. Femeia a fost depistată pe raza localității Tureac și încredințată familiei.

De asemenea, ieri, 20 decembrie, polițiștii au depistat pe raza municipiului Bistrița un minor de 16 ani, dispărut din data de 15 decembrie a.c., din Centrul pentru Protecția Copilului Beclean. Minorul a fost încredințat reprezentanților centrului.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier

La data de 20 decembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal,  polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 44 de ani, din Ciceu-Mihăiești.

La data de 19 decembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Ciceu-Mihăiești, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ajuns într-un șanț. În urma verificărilor efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul, care avea aplicate numere de Germania, nu este înmatriculat. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitatea a alcoolemiei.

Polițiștii Secției 5 continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant

La data  de 20 decembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat, în flagrant, un tânăr de 18 ani, din Feldru, în timp ce conducea un autoturism fără să dețină permis. Tânărul a fost oprit pe Drumul Național 17D, în localitatea de domiciliu, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis.

***

În seara de 19 decembrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat un bărbat de 58 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 172D, pe raza localității Ilva Mare, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0,31 mg./l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD