Buletin de presă IPJ

Doi bărbați depistați în flagrant, de polițiștii Compartimentului Rutier Beclean, în timp ce conduceau autovehicule, deși au consumat alcool

La data de 28 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Beclean s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducere cu alcoolemie.

Polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară care circula pe Drumul Județean 172A, între localitățile Bozieș-Beudiu. La volanul acesteia a fost identificat un bărbat de 43 de ani, din Chiochiș, iar în urma testării cu  aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,66 mg./l alcool pur în aerul expirat și i-au fost prelevate robe biologice în stabilirii alcoolemiei.

***

De asemenea, polițiștii rutieri din Beclean au mai oprit pentru control, pe Drumul Județean 172G, în localitatea Nușeni, un autoturism care era condus de un bărbat de 52 de ani, din localitate, care se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri polițiștii din Beclean continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

STIMATI CONDUCĂTORI AUTO – ALCOOLUL ȘI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE! FIȚI RESPONSABILI!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!