Buletin de presă IPJ

30 de kilograme de materiale pirotehnice, deținute fără drept, țigări care ar proveni din acte de contrabandă și o capcană utilizată pentru braconaj, au fost ridicate de polițiști, în urma a 3 percheziții efectuate în județul Bistrița-Năsăud

La data de 30 decembrie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, la locuințele mai multor persoane din comunele Zagra și Coșbuc.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și braconaj.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 30 de kilograme de articole pirotehnice categoriile P1,F1 și F2, precum și 34 de pachete de țigări din Ucraina și care ar proveni din acte de contrabandă. De asemenea, a mai fost descoperită și ridicată o capcană utilizată la acțiuni de braconaj cinegetic.      

Cercetările în cauză continuă pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și braconaj.

La activități au participat polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și din cadrul Poliției Orașului Năsăud.

Articole pirotehnice din categoria F2, deținute fără drept, ridicate în vederea continuării cercetărilor de polițiști

La data de 30 decembrie a.c., în urma acțiunilor de verificare desfășurate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase au ridicat în vederea indisponibilizării aproximativ 15 kilograme de articole pirotehnice din categoria F2.

Materialele pirotehnice ar fi fost deținute și transportate de un tânăr de 27 de ani, din Bistrița Bârgăului care nu era autorizat în acest sens. Și în acest caz, cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

1,10 mg/l  alcool pur în aerul expirat a fost rezultatul testării cu aparatul etilotest a unui conducător auto

Ieri, 30 decembrie, polițiștii Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit  un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie. Vizat este un bărbat de 44 de ani, din Șieu Măgheruș care, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu un parapet metalic.

În urma accidentului, nu au fost înregistrate victime, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,10 mg/l  alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Rutier, sub aspectul săvârșirii comiteri infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD