Buletin de presă IPJ

Sucevean reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului

În această dimineață, în urma cercetările efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr pe care-l cercetează pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, în noaptea de 5/6 ianuarie a.c., în jurul orei 00.45, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa cu viteză excesivă pe raza localității Prundu Bârgăului. Conducătorul auto nu s-a conformat, iar unul dintre polițiști a fost nevoit să se ferească pentru a nu fi acroșat de autoturism. Totodată, acesta și-a continuat deplasarea aproximativ 1,5 km, pe o stradă din localitate, fiind urmărit și blocat în trafic, în scurt timp.

În autoturism se aflau conducătorul auto și un pasager. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 25 de ani, din localitatea Hârtop, județul Suceava. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul condus nu era înmatriculat și avea aplicate plăcuțe de înmatriculare care aparțin altui autoturism. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cursul zilei de astăzi tânărul va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Material lemnos fără documete legale, în valoare de peste 2.800 de lei, ridicat în vederea confiscării de polițiști și reprezentanți ai Găzii Forestiere

La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, pe raza orașului Sângeorz-Băi.

Astfel, a fost depistat și oprit în trafic un bărbat de 51 de ani, din oraș, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta aproximativ 4 metri cubi de cherestea fără documente legale de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 171/2010, cuantumul sancțiunii fiind de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos, în valoare 2.832 lei.

Depistat de polițiști, în timp ce conducea o autoutilitară, deși avea permisul anulat și se afla sub influența alcoolului

În seara de 5 ianuarie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au depistat în trafic, un bărbat de 39 de ani, din oraș, în timp ce conducea o autoutilitară și se afla sub influența alcoolului.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul are dreptul de a conduce anulat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,45 mg./l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.