Buletin de presă IPJ

Bărbat depistat în flagrant cu o bicicletă furată

În cursul nopții de 8 ianuarie a.c., lucrători din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat în flagrant un bărbat de 33 de ani din Slătinița care deținea o bicicletă despre care a recunoscut faptul că ar fi sustras-o de pe o stradă din municipiul Bistrița cu intenția de a se deplasa în localitatea de domiciliu.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 1500 lei a fost recuperat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.                                                                                                                

Intervenție a polițiștilor bistrițeni la un caz de violență în familie

La data 7 ianuarie a.c.,  o femeie de 31 de ani din Figa, a sesizat telefonic că a fost agresată de către concubinul acesteia, solicitând intervenția polițiștilor. La fața locului a fost identificat agresorul în persoana unui bărbat în vârstă de 33 de ani din Tăure.

Din primele verificări s-a constatat faptul că atât apelanta cât și copilul minor al acesteia a fost victima infracțiunii de violență în familie.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului și a fost emis ordin de protecție provizoriu împotriva agresorului.

În  cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Șofer depistat de polițiști conducând fără permis

Ieri, la orele serii, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean, în exercitarea atribuțiilor de supraveghere și control al traficului rutier, au depistat în flagrant pe raza localității Crainimăt, un tânăr de 27 ani, din Piatra Fântânele, care conducea un autoturism pe Drumul Național 17 fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pieton accidentat de un autobuz la Ilva Mică.                                           

În data de 8 ianuarie a.c, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier. Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul unui autobuz deplasându-se pe Drumul Județean 172 D pe direcția Ilva Mică către Poiana Ilvei a surprins și accidentat un pieton ce se deplasa pe aceeași direcție.

La locul evenimentului a fost identificat un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Ilva Mică cât și un bărbat de 42 de ani din Lunca Ilvei, conducătorul autobuzului.  

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la spital.

Conducătorul autobuzului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În cauză urmează a se efectua cercetări  de către Poliția orașului Sângeorz-Băi, cu privire la săvârșirea infracțiuni de vătămare corporală din culpă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.