Buletin de presă IPJ

Dosare penale întocmite de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

La data de 21 ianuarie a.c., în urma unui control economico-financiar la punctul de lucru din municipiul Bistrița al unei societăți comerciale, polițiștii au depistat ca fiind expuse spre vânzare un număr de 38 articole de îmbrăcăminte ce poartă reprezentări grafice ce indică mărci notorii sau similare cu mărcile larg cunoscute în România, în cadrul segmentelor de public vizat.

Cele 38 articole de îmbrăcăminte au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

***

La data de 21 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că, în perioada 2017-2019, o femeie de 26 ani, din Năsăud, ar fi solicitat acordarea indemnizație de creștere a copilului și ar fi depus mai multe adeverințe în acest sens, declarând în mod fals că a desfășurat activități lucrative în cadrul unor societăți comerciale, precum și că ar fi obținut venituri din salarii în lunile anterioare nașterii copilului. Cu privire la cele declarate există suspiciunea că veniturile nu ar fi fost realizate din activități lucrative prestate efectiv la societățile respective, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului.

***

Tot ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

Vizat este un tânăr de 22 de ani,  din Bistrița care, în perioada 2020-2021, ar fi solicitat acordarea indemnizație de creștere a copilului și ar fi depus mai multe adeverințe în acest sens, declarând în mod fals că ar fi obținut venituri din salarii, în urma unor  activități lucrative în cadrul unor societăți comerciale. Totodată, există suspiciunea că aceste venituri  nu ar fi fost realizate efectiv, beneficiind astfel pe nedrept de cuantumul indemnizației de creștere a copilului.

Șofer fără permis depistat de polițiștii de la rutieră

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Beclean au depistat în flagrant un bărbat de 24 ani, din Bața, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, pe raza localității Ciceu Mihaiești.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fiind continuate cercetările de polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Beclean.

Șofer sub influența alcoolului depistat de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii au desfășurat activități de supraveghere și control a traficului rutier pe Drumul Județean 172K, în localitatea Reteag.