Buletin de presă IPJ

URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII BISTRIŢENI

Un bărbat, de 41 de ani, din Beclean, pe numele căruia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

Ieri, 3 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un bărbat de 41 de ani, din Beclean, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Franța au emis un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de asociere la un grup infracțional în vederea comiterii de infracțiuni și ajutor la intrarea, circulația sau șederea ilegală a unor străini în Franța.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cel în cauză a fost prezentat Curții de Apel Cluj care a emis împotriva lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Material lemnos fără proveniență legală, în valoare de peste 6000 de lei, confiscat de polițiști în urma acțiunilor desfășurate ieri

La data de 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică-Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, pe raza județului.

Astfel, în municipiului Bistrița, a fost oprită pentru control o autoutilitară încărcată cu material lemnos, condusă de către un tânăr de 29 de ani, din Bistrița Bârgăului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta transporta cantitatea de 8,4 metri cubi de cherestea fără documente legale de proveniență. Cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare 6.059 de lei.

Bărbat reținut de polițiști la scurt timp după ce ar fi  pătruns în locuința unei bătrâne din Reteag, pe care ar fi agresat-o. Acesta rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile
Ieri, 3 februarie a.c., în urma probatoriului administrat, Judecătoria Beclean a dispus arestarea preventivă a unui bărbat de 47 de ani, din Reteag, cercetat pentru comiterea infracțiunii de violare de domiciliu și lovire sau alte violențe.

Bărbatul a fost depistat de polițiști în după-masa de 2 februarie a.c., la scurt timp după ce ar fi pătruns în locuința unei bătrâne de 88 de ani, din localitate, pe care ar fi agresat-o. În aceeași zi a fost reținut pentru 24 ore, iar ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean în vederea arestării preventive pentru 30 de zile.

Dosarul se află în instrumentarea polițiștilor Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerii la răspundere a persoanei vinovate.