Buletin de presă IPJ

Dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier în urma unui accident rutier

La 6 februarie a.c., în urma unui accident rutier, produs pe Drumul Comunal 24 în localitatea Manic, a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări de către polițiștii Poliției Orașului Beclean.

Conform primelor verificări efectuate, un bărbat de 43 ani, din Buza Cătun, în timp ce conducea  un tractor neînregistrat, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, din Budești. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unui pasager de 23 ani, din Budești, care era pasager în autoturism.

Tânărul de 19 ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cazul bărbatului de 43 de ani, a rezultat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către  polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de vătămarea corporală din culpă, conducerea unui autovehicul fără permis, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Infracțiuni la regimul rutier constatate, în flagrant, de către polițiști

La 6 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului  au depistat pe Drumul Național 17, în localitatea Prundu Bârgăului, un bărbat de 48 ani, dinBistrița Bârgăului, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosare penal iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La 7 februarie a.c., polițiștii Serviciul Rutier în timp ce efectuau activități de supraveghere și control pe Drumul Național 17 în Prundu Bârgăului, au identificat în trafic un bărbat de 54 ani, din Bistrița Bârgăului. În urma testării cu aparatul etilostest a șoferului, a rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă de Serviciul Rutier, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii deconducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 7 februarie a.c., polițiștii au oprit pentru control, un autoturism care cirula pe un drum comunal de pe raza localității Josenii Bârgăului. În urma verificărilor efectuate cu privire la conducătorul autoturismului, un tânăr de 27 din Josenii Bîrgăului, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.             

Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La 6 februarie a.c., pe Drumul Național 17 în Viișoara, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului desfășurate, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au oprit un autoturism al cărui conducător auto a efectuat o depășire neregulamentară. A fost identificat conducătorul auto, ca fiind un tânăr de 19 ani, din Perișor, iar în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroul Rutier Bistrița privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere în cadrul unui dosar penal.

***

La 6 februarie a.c., un bărbat de 41 ani, din Orheiu Bistriței, a fost depistat conducând un autoturism pe drumul județean Drumul Județean 173, prin localitatea Buduș, având dreptul de a conduce autoturisme suspendat.

Și în acest caz, a fost întocmit un dosar penal, cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La 7 februarie a.c., un tânăr de 26 de ani, din Rodna, a fost oprit de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17 D în localitatea Rodna. În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului a rezultat valoarea de 0,51 mg./l alcool pur in aerul expirat.

În cauză s-a întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări cu privire la infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Material lemnos fără proveniență legală, confiscat pe Valea Bârgăului

La data de 5 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza comunelor de pe Valea Bârgăului. Pe Drumul Național 17 a fost identificat un bărbat de 47 de ani din Josenii Bârgăului care transporta cu o autoutilitara material lemnos fără documente legale de proveniență.

A fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare 2.157 lei.