Buletin de presă IPJ

UPDATE: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/cercetat-pentru-infractiuni-la-regimul-rutier-retinut-pentru-24-de-ore-de-politistii-serviciului-rutier

Tânărul de 22 de ani din Mureșenii Bârgăului, cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Acesta fusese reținut la data de 2 martie a.c., în urma probatoriului administrat de către polițiștii Serviciului Rutier, într-un dosar penal întocmit pentru conducere cu alcoolemie și conducere fără permis. Cercetările continuă, urmând a fi propusă soluția legală prin unitatea de parchet competentă.

DRUG TEST pozitiv și dosar penal în cazul unei tinere de 27 de ani, depistată de polițiștii Biroului Rutier

Înaceastă dimineață, în jurul orei 01.00, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control o tânără de 27 de ani, din Covasna care conducea un autoturism pe strada Calea Moldovei din Bistrița.

Tânăra a fost testată cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța cannabis și a fost condusă la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice.

Totodată, aceasta a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația în intervalul 23.00-05.00, conform Legii 55/2020.

A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de Biroul Rutier sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.

Bănuit de distrugere, identificat de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

Ieri, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au  identificat un tânăr de 23 de ani, din Viile Tecii, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere.

În urma investigațiilor efectuate, a reieșit faptul că, în seara de 5 februarie a.c., în jurul orei 22.00, tânărul ar fi tăiat anvelopele unui autoturism ce aparține unui bărbat din Leșu și care era parcat în apropierea unui imobil din Viile Tecii.

Polițiștii Postului de Poliție Teaca continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit în vederea recuperării prejudiciului, estimat de proprietar la aproximativ 1000 de lei.

Depistat fără permis de conducere, la volanul unui autoturism

În seara de 3 martie, în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

Vizat este un bărbat de 31 de ani, din Viile Tecii care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism care-i aparține și pe care l-ar fi achiziționat recent. Cel în cauză a fost oprit pentru control pe o stradă din localitatea Viile Teci și a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de  0,05 mg/l în aerul expirat.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.