Buletin de presă IPJ

Țigarete susceptibile a proveni din fapte de contrabandă, indisponibilizate de polițiștii din Parva

Ieri, 8 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Parva au oprit un autoturism, iar în urma controlului efectuat, în incinta acestuia au descoperit 270 de pachete de țigări care nu aveau aplicate timbre sau banderole fiscale românești, susceptibile a proveni din acte de contrabandă.

Autoturismul a fost depistat pe raza comunei Parva, iar conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 58 de ani, din Runcu, județul Dâmbovița. Țigaretele susceptibile a proveni din acte de contrabandă au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind întocmit dosar penal pentru contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 86/2006.

Activități desfășurate de Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice                

În data de 8 martie a.c., în baza informațiilor obținute, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au acționat în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate patru contravenții, în valoare de 11.450 lei. Trei dintre acestea au fost aplicate conform Legii 171/2010, în valoare de 10.000 lei, fiind totodată confiscată cantitatea de 18,71 m.c. material lemnos, în valoare de 7.087,34 lei.

O sancțiune  a fost aplicată conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 1.450 lei, fiind retras și un Certificat de Înmatriculare.

De asemenea, polițiștii, au constatat două infracțiuni de tăiere fără drept de arbori, așa cum sunt prevăzute de Legea 46/2008 privind Codul Silvic, fiind demarate cercetări în vederea documentării faptelor.

Șofer fără permis, depistat în flagrant de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

Ieri, 8 martie a.c., în timp ce polițiștii se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au oprit în trafic un autoturism în localitatea Dipșa.

Cu ocazia controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta documentele personale și ale autoturismului.

În vederea legitimării, bărbatul a oferit datele de identificare ale altei persoane care posedă permis de conducere valabil.

Polițiștii au constatat faptul că fotografia persoanei verificate, nu corespunde cu persoana verificată în trafic, iar în urma investigațiilor s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 39 de ani din Dipșa, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, figurând ca anulat.

În urma celor constatate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și instigare în forma participației improprii la infracțiunea de fals intelectual.