Buletin de presă IPJ

Șase tineri bănuiți de furturi de combustibil au fost identificați de polițiști. Cinci dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore

Ieri, 10 martie, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate în mai multe dosare penale de furt de combustibil, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au documentat activitatea infracțională a șase persoane, bănuite de comiterea faptelor.

Este vorba despre patru tineri cu vârste cuprinse între 18-20 de ani, din Prundu Bârgăului și 2 tineri, ambii de 20 de ani, din Ilva Mică. Cinci dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că tinerii ar închiriat autoturisme pe care ulterior le-ar fi folosit pentru a sustrage combustibil din rezervoarele unor autoutilitare și utilaje, parcate pe raza localităților Susenii Bârgăului, Colibița și Bistrița Bârgăului. Cinci dintre furturi au fost comise în perioada februarie-martie 2021 și unul în octombrie 2020, fiind sustrași în total aproximativ 620 de litri de combustibil.

Doi dintre tinerii bănuiți de furturi, ambii din Prundu Bârgăului, sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și sub influența unor substanțe psihoactive. Aceștia au fost prezentați Judecătoriei Bistrița care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

Cercetările continuă de către Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea documentării întregii activități infracționale a acestora și recuperării în totalitate a prejudiciului.

Condamnat la 2 ani de închisoare, dus în penitenciar de polițiștii de la Investigații Criminale

La data de 10 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Bistrița, împotriva unui tânăr de 29 de ani, din Budacu de Jos.

Acesta a condamnat la 2 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de distrugere și a fost încarcerat de polițiști în penitenciarul Bistrița.

Acțiuni pentru siguranța și sănătatea copiilor la școală

În perioada 9-10 martie 2021, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, împreună cu specialiști ai Direcției de Sănătate Publică au organizat și desfășurat acțiuni preventive în incinta unor unități școlare.

Astfel, au fost efectuate controalele la 14 unități de învățământ de pe raza Secției 1 Poliție Rurală Bistrița care au vizat verificarea respectării regulilor necesare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 precum portul măștilor sanitare de protecție, distanțarea socială, reguli de acces în unitate și alte măsurile de protecție sanitaro-igienice.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate și instruite 28 de persoane, personal de conducere/didactic și auxiliar privind regulile de protecție sanitară și nu au fost constatate nereguli.

Ordin de protecție emis de polițiști pentru protejarea unei tinere din Bistrița

Aseară, 10 martie, polițiștii din Bistrița au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui tânăr de 24 de ani și au întocmit dosar penal pentru violență în familie, în care sunt efectuate cercetări pentru tragerea la răspundere a celui vinovat.

În fapt, o tânără de 19 ani, din Bistrița, a sesizat că, aseară, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu fratele ei de 24 de ani, din cauza unor neînţelegeri, a fost lovită de către acesta. În urma agresiunii, tânără a fost preluată de echipajele medicale și transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis împotriva agresorului un ordin de protecție provizoriu și efectuează cercetări în cadrul dosarului penal întocmit. În continuare, este monitorizată starea conflictuală.

Depistat în flagrant, conducând fără permis

În dimineața de ieri, 10 martie, polițiștii Secției 4 Poliției Rurală Beclean au depistat și oprit în trafic, pe Drumul Național 17, prin localitatea Crainimăt, un autoturism înmatriculat în județul Maramureș.

La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 43 de ani, din Budacu de Jos, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat până la data de 15 mai 2021.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Dispărută de la domiciliu, depistată de polițiștii de la Transporturi Ilva Mică

Ieri, 10 martie, în urma activităților desfășurate de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, a fost depistată o femeie de 27 de ani, cu probleme de sănătate, dispărută de la domiciliul ei, din Mogoșeni și care era căutată la nivel național.

Dispariția acesteia a fost sesizată de către familie, în dimineața de ieri, în jurul orei 06.20. În urma căutărilor, tânăra a fost depistată în stația CFR Ilva Mică, de către polițiștii de la transporturi și a fost încredințată tatălui ei.