Buletin de presă IPJ

Acțiuni pe linie silvică, desfășurate în sistem integrat, de polițiști, reprezentanți ai Gărzii Forestiere și silvicultori

La data de 23 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică au organizat și desfășurat o acțiune în scopul prevenirii și combaterii delictelor silvice în județul Bistrița-Năsăud.

Astfel, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud și silvicultori au fost efectuate controale și verificări de specialitate pe Valea Bârgăului, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării, transportului și comercializării materialului lemnos.

În acest sens, au fost oprite pentru control 12 autovehicule și au fost verificate 7 transporturi de material lemnos, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoarea de10.000 lei,toateconform Legii 171/2010. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 15,20 mc material lemnos, fără documente legale, în valoare de 4.527 de lei.

Măsuri preventive dispuse împotriva unor persoane cercetate de polițiști

Update: bărbatul cercetat de polițiști pentru comiterea infracțiunilor de amenințare, violare de domiciliu și furt calificat a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările continuă de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistriţa.

***

Update: cei doi tineri de 23 și 29 de ani, reținuți pentru 24 de ore și cercetați de polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Lechinţa pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările continuă pentru documentarea activității infracționale a celor doi.

FĂRĂ PERMIS: Un bărbat din Hunedoara care conducea un autoturism cu numere de Gorj a fost depistat în trafic de polițiștii din Beclean

În după-masa de 23 martie, pe Drumul Județean 171, în localitatea Ciceu Giurgești, polițiștii din cadrul Poliției Oraşului Beclean au depistat și oprit în trafic un bărbat de 46 de ani, din Nădăștia de Sus, județul Hunedoara care conducea un autoturism înmatriculat în județul Gorj.

Fiind efectuate verificări, a reieșit faptul că, cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind negativ. Polițiștii din Beclean au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și continuă cercetările în acest sens.

Conducere cu alcoolemie, dosar penal întocmit

În după-masa de23 martie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi au depistat în trafic și l-au oprit pentru control pe un bărbat de 33 de ani, din Sângeorz-Băi care conducea un autoturism pe raza orașului.

Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma celor constatate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.