Buletin de presă IPJ

Dosar penal pentru un șofer ce tracta o remorcă neînmatriculată

La 26 martie a.c., aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au depistat în trafic pe Drumul Județean 173, în localitatea Milaș, un bărbat de 39 ani, din comuna Milaș, în timp ce conducea un autoturism, ce tracta  o remorcă.

În urma verificărilor efectuate asupra autoturismului și a remorcii s-a constatat faptul că, autoturismul avea expirat dreptul de a circula pe drumurile publice, iar plăcuțele de înmatriculare ale remorcii, aparțin unei alte remorci utilitare. Totodată conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat și cu numere false.

Șofer fără permis de conducere și sub influența alcoolului, depistat în flagrant la Șintereag

La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, au defășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Național 17, în localitatea Șintereag.

Pentru control a fost oprit, un conducător auto de 45 ani, din Tăure. Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a stabilit că se află sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma consimțământului bărbatului, au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, s-a mai constatat și faptul că șoferul avea permisul de conducere reținut.

A fost întocmit un dosar de cercetare penală privind infracțiunea de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere fără permis, urmând ca polițiștii să documenteze faptele.

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiștii din Beclean

La 26 martie a.c., polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 35 de ani din Uriu, cu privire la faptul că ar fi fost apelată telefonic de către fostul soț, un bărbat de 35 de ani din Uriu, care i-a transmis amenințări.

În fapt, bărbatul ar fi adresat amenințări telefonice și prin mai multe mesaje, femeii și unui alt bărbat de 44 de ani, actualul concubin al femeii.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, de asemenea în urma evaluării riscului, s-a constatat existența un risc iminent, motiv pentru care a fost emis și un ordin de protecție provizoriu.

Cercetările continuă de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean, în vederea stabilirii și documentării faptelor.

Dosare penale pentru mai mulți șoferi depistați în flagrant de polițiști

La data de 26 martie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi, au oprit în trafic un bărbat de 32 ani, din Sângeorz-Băi, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului stațiune. Conducătorul auto, a prezentat un document despre care a susţinut că este un permis de conducere eliberat de autorităţile din Elveţia.

În urma examinării documentului s-a constatat că acesta nu conţine toate elementele de siguranţă ale unui permis de conducere eliberat de autorităţile din Elveţia.

Având în vedere suspiciunea rezonabilă cu privire la autenticitatea documentului şi lipsa elementelor de siguranţă, poliţiștii din cadrul Poliţiei oraşului Sângeorz-Băi, Compartimentul Rutier s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, înregistrându-se un dosar penal, în vederea documentării faptelor.

***

La 27 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița, au depistat în flagrant, un tânăr de 23 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Bistrița, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier, fiind întocmit un dosar penal cu privire la fapta de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, un bărbat de 44 ani, din Bistrița, a fost oprit pentru control de către polițiștii Biroului Rutier pe strada Drumul Cetății din Bistrița, întrucât acesta circula cu viteză.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că șoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

De asemenea acesta a fost sancționat conform Legii 55/2020, întrucât nu a putut prezenta documente justificative deplasării.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița, fiind întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, la data de 27 martie a,c., au depistat în trafic un tânăr, de 17 ani, din Beclean, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17, între localitățile Podirei și Șieu Măgheruș, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost totodată testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de polițiștii din cadrul Poliției oraș Beclean, fiind întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Ordin de protecție emis de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, au fost solicitați să intervină la un conflict intrafamilial.

Polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 47 ani, din Salva, în timp ce se afla la domiciliul său împreună cu concubina sa de 37 ani, din Salva, pe fondul unui conflict spontan și a consumului de alcool ar fi agresat-o fizic pe aceasta, totodată amenințând-o cu moartea.

Față de agresor a fost emis un ordin de protecție provizoriu, acesta fiind evacuat din locuință, polițiștii întocmind totodată, un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

La aceeași dată, la orele serii, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați direct de către femeia de 37 de ani,cu privire la faptul că concubinul ei, a încălcat ordinul de protecție provizoriu.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul de 47 de ani,  s-a întors la domiciliul său din Salva, acesta încălcând ordinul de protecție provizoriu care s-a emis împotriva sa în aceeași zi.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit un nou dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea ordinului de protecție provizoriu.

Mandat de executare a pedepsei închisorii pentru conducerea unui vehicul fără permis

La data de 28 martie a.c, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Năsăud, împotriva unui tânăr de 21 de ani din Sângeorz-Băi, acesta fiind condamnat la 1 an de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.

Ordine de protecție provizorii emise de Poliția municipiului Bistrița

La data de 27 martie a.c., polițiștii bistrițeni au fost sesizați de către o femeie de 40 ani, din Bistrița. Aceasta a relatat faptul că, în timp ce se afla la adresa de domiciliu, în urma unor neînţelegeri cu soţul ei, un bărbat de 40 ani, acesta ar fi devenit agresiv, și ar fi agresat-o fizic.

A fost completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se că au fost întrunite condiţiile emiterii unui Ordin de Protecţie Provizoriu, bărbatul fiind evacuat din locuință.

Cercetările sunt continuate de Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița, fiind întocmit un dosar penal pentru violență în familie.

***

La data de 28 martie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița, au fost solicitați de o tânără de 23 ani, din Bistrița.

Polițiștii au constatat faptul că în timp ce tânăra se afla în faţa unui imobil din municipiul Bistrița, s-a întâlnit cu concubinul său, un tânăr de 23 ani, din aceeași localitate iar în urma unor neînţelegeri, acesta ar fi agresat-o fizic.

Împreună cu tânăra de 23 de ani, a fost completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se că au fost întrunite condiţiile emiterii unui Ordin de Protecţie Provizoriu. Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la fapta de violență în familie.

***

La aceeași dată, o femeie de 52 de ani din Bistrița, a solicitat intervenția polițiștilor. Aceasta a sesizat faptul că în timp ce se afla la adresa de domiciliu, pe fondul unor discuții în contradictoriu cu soțul acesteia, un bărbat de 40 ani, din Bistrița, ar fi amenințat-o cu moartea fapt care i-a creat o stare de temere.

A fost întocmit formular de  evaluare a riscului, constatând că au fost întrunite condițiile emiterii unui Ordin de Protecție Provizoriu. Bărbatul a fost evacuat temporar din locuința comună, polițiștii întocmind ulterior un dosar penal cu privire la fapta de amenințare.

***

În aceeași zi, o femeie de 51 de ani din Bistrița a sesizat polițiștii cu privire la fiul său de 30 ani, din Bistrița, care pe fondul consumului de alcool si a substanțelor volatile, tip prenadez, ar fi agresat-o fizic, aplicându-i mai multe lovituri.

În urma completării formularul de evaluare a riscului s-a constatat că au fost întrunite condiţiile emiterii unui Ordin de Protecţie Provizoriu, bărbatul fiind evacuat din locuință.

Polițiștii au întocmit totodată un dosar penal cu privire la fapta de violență în familie. 

***

La data de 29 martie a.c., o femeie de 62 ani din Bistrița, a solicitat intervenția polițiștilor la domiciliul său. Aceasta a sesizat faptul că, ar fi fost agresată fizic de către concubinul său, un bărbat, de 66 ani.

S-a întocmit formular de evaluare a riscului constatându-se că se îndeplinesc condiţiile de emitere a unui Ordin de Protecție Provizoriu, bărbatul fiind evacuat temporar din locuință. Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la fapta de violență în familie.

Depistat în flagrant fără permis, de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința

La data de 29 martie a.c., după miezul nopții, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, au oprit în trafic, un bărbat de 37 ani, din Lechința, care conducea un autovehicul prin localitatea Lechința.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0.20 mg/l alcool pur in aerul expirat. Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la fapta de conducere unui vehicul fără permis și au fost stabilite două sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 și Legea 55/2020.