Buletin de presă IPJ

Mai mulți conducători auto au fost depistați conducând cu alcoolemie și fără permis, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, desfășurate de structurile rutiere județene

La data de 3 aprilie a.c., polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru coducere cu alcoolemie. Vizat este un bărbat de 33  de ani, din Bistrița, depistat și oprit în trafic, pentru control pe raza municipiului Bistrița, de către un echipaj din cadrul Biroului Rutier.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultul a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea Legii 55/2020, cuantumul sancțiunii fiind de 500 lei.

Cercetările continuă de polițiștii Biroului Rutier, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

În seara de 2 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat și oprit în trafic, pe raza localității Teaca, un bărbat de 30 de ani care conducea un moped, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că nu deține permis pentru nicio categorie de autovehicule. 

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.

***

La data de 2 aprilie a.c., polițiștii Secției 4 Poliției Rurală Becelan au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu alcoolemie.

Vizat este un bărbat de 32 de ani, din Braniștea care a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Braniștea, pe Drumul Județean 172F, deși se afla sub influența alcoolului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor subtanţe.

***

La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 15.45, polițiștii Secției 1 Poliției Rurală Bistrița au depistat un mureșean de 59 de ani, iar la controlul efectuat, au constatat că se află sub influența alcoolului.

Bărbatul, din Chiheru de Sus, a fost depistat pe Drumul Județean 162, pe raza localității Teaca, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.            

Rezultate pozitive în urma testării cu aparatul DRUG TEST: vizați doi tineri din Bistrița

În seara de 3 aprilie a.c., în urma acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un conducător auto care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Tânărul, în vârstă de 19 ani, din Bistrița, a fost oprit pentru control pe strada Calea Moldovei, iar în urma testării cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanțelor Cannabis, Amphetamine și Methamphetamine. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier. Totodată, tânărul în cauză a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația în afara locuinței.

***

În dimineața de 5 aprilie a.c.,în jurul orei 01.05, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier în municipiul Bistrița  a fost depistat și oprit pentru control un tânăr de 20 de ani, din Livezile care conducea un autoturism.

Acesta a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței Methamphetamine și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.  

Tânărul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea Legii 55/2020, iar cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiuniide conducerea unui vehicul sub unor substanțe psihoactive.

Intervenții ale polițiștilor la cazuri de violență în familie, două dosare penale întocmite

În seara de 3 aprilie a.c.,în urma intervenției la un eveniment sesizat prin 112, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit un dosar penal.

Conform verificărilor efectuate la fața locului, un bărbat de 40 de ani, din Dumitra,în timp ce se afla la domiciliu, și-ar fi lovit soția, o femeie de 40 de ani cu care locuia.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

***

La data de 4 aprilie a.c., o femeie din Rodna a sesizat prin 112 faptul că, în urma unor discuții în contradictoriu cu soțul ei, un bărbat de 37 de ani, din aceeași localitate, a fost lovită de acesta. Femeia, în vârstă de 31 de ani a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și continuă cercetările. Femeia a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Acțiuni pentru siguranța traficului rutier, desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier în acest sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului Rutier au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza județului.

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii au acţionat cu aparate radar și au depistat 12 conducători auto care au depăşit cu mai mult de 50 de km/h viteza legală și au rămas fără permis. Totodată, față de alți 5 conducători auto care au încălcat regulile privind depășirea a fost dispusă măsura complementară a

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor, au fost aplicate 126 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 40.200 de lei și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunilor au fost efectuate testări cu aparatele etilotest și DRUG TEST, fiind constatate mai multe infracțiuni flagrante.

EXEMPLIFICĂM:           

În seara de 3 aprilie a.c., în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 54 de ani, din Bistrița care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Acesta a fost depistat pe strada 1 Decembrie din Bistrița, iar rezultatul testării cu apartul etilotest a fost 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Cercetările continuă de Serviciul Rutier sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.