Buletin de presă IPJ

Polițiștii Biroului Rutier l-au reținut pentru 24 de ore

Ieri, 6 aprilie, în urma probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui  bărbat de 40 de ani, din Bistrița, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbatul a fost depistat la data de 5 aprilie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Bistrița, având permisul de conducere anulat. În prezent, acesta se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă de către Biroul Rutier.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit un dosar penal pentru înșelăciune și efectuează cercetări în vederea recuperării prejudiciului

În fapt, un tânăr de 29 de ani, din Budacu de Jos a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, la data de 4 aprilie a.c., ar fi fost indus în eroare de un tânăr de 19 ani, din aceeași localitate care i-a vândut o replică a unui telefon pentru suma de 200 lei și un alt telefon la schimb.

Prejudiciul a fost estimat de păgubit ca fiind aproximativ 1500 de lei, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Prejudiciu recuperat de polițiștii din Teaca și restituit păgubitei

În urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal, polițiștii postului de poliţie Teaca au identificat un tânăr de 23 de ani, din Viile Tecii, pe care-l bănuiesc de comiterea unui furt din locuință. Acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, fiind cercetat pentru comiterea altor furturi.

Conform investigațiilor efectuate, cel în cauză este bănuit că, în perioada 3-10 noiembrie 2020, ar fi pătruns în incinta unui imobil nelocuit din Viile Tecii, de unde ar fi sustras o butelie. Prejudiciul a fost recuperat și  restituit  păgubitei. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.