Buletin de presă IPJ

Un bărbat din județul Constanța, cercetat pentru înșelăciune, a fost depistat și reținut pentru 24 de ore de polițiștii bistrițeni

La data de 8 aprilie a.c., în urma probatoriului administrat într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, sub supravegherea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, a fost pus în aplicare un mandat de aducere.

Cel în cauză, un bărbat de 50 de ani, din Hârșova, județul Constanța, este bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune, prejudiciul cauzat prin comiterea faptei fiind de peste 72.000 de lei. Acesta a fost depistat de polițiști pe raza localității de domiciliu și a fost condus la sediul Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș pentru audieri, unde ulterior a fost reținut pentru 24 de ore.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate a reieșit faptul că bărbatul, în cursul anului 2018, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, l-ar fi indus în eroare pe un bărbat din Căianu Mic, de la care ar fi cumpărat 279 de oi și nu ar mai fi achitat contravaloarea stabilită, respectiv suma de 72.540 de lei.

În prezent, bărbatul se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat procurorilor în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale  Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș în vederea documentării întregii activități infracționale.

Condamnat la închisoare, dus în penitenciar de polițiști de la investigații criminale

La data de 8 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița au dus în penitenciar un tânăr de 28 de ani, din Bistrița, condamnat la închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Mandatul de executare a pedepsei închisorii a fost emis de către Judecătoria Bistrița, cel în cauză fiind condamnat la 2 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.