Buletin de presă IPJ

Reținut pentru 24 de ore, ulterior plasat în arest la domiciliu

La data de 17 aprilie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 40 de ani, din Dealu Ştefăniţei, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Ulterior, a fost prezentat Judecătoriei Bistrița care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile.

În fapt, bărbatul a fost depistat de polițiști în seara de 17 aprilie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Sângeorz-Băi, deși avea  dreptul de a conduce autovehicule suspendat.  În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat să îi fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Poliția Orașului Sângeorz-Băi în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducerea unui vehicul fără permis şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

În după-masa de 18 aprilie a.c., în urma intervenției la un accident rutier,  a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a unui tânăr care urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea dispunerii unei măsuri preventive.  Accidentul a avut loc pe Drumul Județean 173, în Budacu de Sus și s-a soldat cu pagube materiale.

Conform primelor date, un tânăr de 20 de ani, din Budacu de Sus, în timp ce conducea un autoturism care nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare a intrat în coliziune cu un autoturism care circula în fața sa și care, în urma impactului, a fost proiectat într-un alt autoturism. În urma verificărilor efectuate, a reieșit că tânărul de 20 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările continuă pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere  și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Dosare penale întocmite de polițiștii din județul Bistrița-Năsăud, în urma acțiunilor de monitorizare a traficului rutier

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 00.48, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 25 de ani, din Lechința, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean151, prin  localitatea Chiraleș.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea Legii 55/2020 -restricțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței, în intervalul 22.00-05.00.

***

În după-masa de 17 aprilie a.c., polițiștii Biroului rutier au intervenit la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Coliziunea a avut loc pe strada Ghinzii din Bistrița,  între un autoturism condus de bărbat de 64 ani, din Bistrița și un altul care  era condus de un bistrițean de 60 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ în cazul bărbatului de 60 de ani și de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celuilalt. Acesta din urmă a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă de către Biroul Rutier, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

****

În seara de17 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală au depistat un tânăr de 17 ani, din comuna Șieuț, pe Drumul Județean 154C, pe raza localității Sebiș, conducând o motocicletă neînmatriculată și fără permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere  și conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

***

În seara de 17 aprilie a.c., polițiștii din Beclean au depistat și oprit în trafic un bărbat de 35 de ani, din  Beclean, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 172,  între localitățile Beclean – Figa, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool în aerul expira și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Cercetările continuă de Poliția orașului Beclean în cadrul unui dosar penal întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

În data de 18 aprilie a.c., polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducere sub influența alcoolului.

Vizat este un bărbat de 37 de ani, din Teaca care a fost depistat în timp ce conducea un ATV cu număr de înmatriculare fals, pe raza localității Teaca. Acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.

Căutări desfășuarte de polițiști pentru depistarea unor persoane dispărute

La data de 17 aprilie a.c.,o femeie de 31 de ani, din Bistrița Bârgăului a sesizatpolițiștiicu privire la faptul că tatăl ei, în vârstă de 61 de ani a plecat voluntar de acasă și nu a mai revenit.

În urma căutărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului bărbatul a fost depistat într-o casă abandonată de pe raza localității Bistrița Bârgăului și a fost transportat la spital pentru investigații medicale.

****

La data de 17 aprilie a.c., un bărbat din Bistrița  a sesizat prin 112 faptul că fiica lui de 13 ani a plecat voluntar de acasă, la sora ei mai mare și nu mai revenit.

S-au mobilizat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale care au dispus măsura căutării la nivel național, iar în urma activităților desfășurate, a fost depistată, în scurt timp, pe raza municipiului Bistrița și a fost încredințată părinților. De asemenea, în urma verificărilor, a reieșit că minora nu a fost victima niciunei infracțiuni.