Buletin de presă IPJ

Update nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj

La data de 29 aprilie a.c., în continuarea cercetărilor desfășurate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu față de un bărbat de 42 de ani din Feldru și a unui bărbat de 38 de ani din Ilva Mică, pentru o perioadă de 30 de zile.

Prin ordonanțele emise de procurorii de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față 4 bărbați de 27, 31, 37 și 39 de ani din Leșu și Ilva Mică.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru stabilirea participației tuturor persoanelor.

Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Știre inițiala: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/update-cercetati-pentru-nerespectarea-regimului-armelor-si-munitiilor-si-braconaj

Infracțiuni la regimul rutier depistate în flagrant de polițiști

La data de 30 aprilie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție rurală Prundu Bârgăului, au oprit în trafic un autoturism condus pe Drumul Național 17, în localitatea Josenii Bârgăului, de un tânăr de 22 ani, din Josenii Bârgăului.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

Tânărul a fost transportat la spital iar cu acordul acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de polițiștii Secției 2 Poliție rurală Prundu Bârgăului, în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 30 aprilie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, au fost solicitați de o femeie de 31 de ani, din Sângeorz-Băi, cu privire la producerea un accident rutier cu pagube materiale.

S-a constatat că un tânăr de 28 ani, din Maieru, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17D prin Sângeorz-Băi, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către șoferița de 31 de ani, avariind ambele autoturisme.

În urma accidentului rutier nu s-au înregistrat victime omenești, doar pagube materiale.

În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat faptul că tânărul șofer se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat iar cu acordul acestuia, i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, în cadrul unui dosar penal sub aspectul infracțiunii conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

***

În prima zi a lunii mai, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița, au oprit în trafic pe raza municipiului, un autoturism condus de un tânăr de  29 ani, din Cociu.

Șoferul a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței Methamphetamine. Conducătorului i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină.

De asemenea, susnumitul a fost sancționat conform Legii 55/2020 pentru deplasarea fără justificare după ora 22:00.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroul Rutier, în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 01 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 162 prin localitatea Archiud.

A fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat de 53 din localitate.

În urma verificării autoturismului, s-a constatat faptul că, acesta nu este înmatriculat.

Șoferul fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, cercetăriile fiind desfășurate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.

***

La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, au depistat pe Drumul Județean 151 prin localitata Zoreni, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani din Bistrița.

În urma verificărilor întreprinse de către polițiști, s-a stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La 1 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, în exercitarea atribuților de serviciu, au oprit pentru control un autoturism condus pe raza orașului. A fost identificat șoferul, un bărbat de 33 de ani din Beclean. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta are permsiul de conducere reținut.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă de către polițiști, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism  fără permis de conducere.

***

La data de 2 mai a.c., polițiștii au intervenit la un accident rutier produs pe raza municipiului Bistrița. La locul evenimentului a fost identificat un bărbat de 41 de anidin Vișeu de Sus, jud Maramureș, care în timp ce conducea un autoturism, a părăsit partea carosabilă, rezultând avarierea autovehiculului, fără a rezulta victime.   

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cu acordul acestuia i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, cercetările fiind continuate de către polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița.

***

La data de 3 mai a.c., în municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani din Bistrița.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, ulterior fiind testat cu aparatul DRUG TEST 5000 rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței tetrahidrocannabinol (cannabis).

Conducătorul auto a fost transportat la spital, iar cu acordul acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină.

S-a întocmit un dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, cercetările fiind continuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița.

***

La data de 3 mai a.c., un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani din Teaca a fost oprit pentru control în localitatea Cociu. În urma verificărilor polițiștilor, s-a constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit un dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean.

Șofer identificat de polițiști, la scurt timp după ce a părăsit locul accidentului

La data de  03 mai a.c., în jurul orelor 22:00, polițiștii Serviciului Rutier, au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier produs pe raza localității Cepari. Un bărbat din localitate, în vârstă de 42 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe Drumul Național 17C prin localitatea Cepari, pe direcția de deplasare către Năsăud, a fost acroșat de un autoturism, care se deplasa pe aceeași direcție de mers, ulterior impactului, conducătorul auto părăsind locul producerii accidentului.

În urma accidentului a rezultat rănirea biciclistului, acesta fiind transportat la spital, fiind totodată testat alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În urma măsurilor întreprinse de către polițiști, a fost identificat conducătorul autoturismului care a părăsit locul accidentului, un bărbat de 51 ani, din Cepari.

În urma testării cu aparatul alcooltest, conducătorului autoturismului i s-a stabilit o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care, cu acordul acestuia, i-au fost prelevate două mostre de sânge.

Polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Orașului Năsăud, au întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări cu privire la infracțiunile de părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând documentarea faptelor în cursul cercetării penale.