Buletin de presă IPJ

Reținut pentru 24 de ore de polițiștii bistrițeni, cercetat pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și amenințare

Ieri, 17 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 24 de ani, din județul Olt, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și amenințare.

Investigațiile care îl vizau pe tânăr au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada mai-iulie 2020, tânărul s-ar fi prezentat ca fiind administratorul unor firme de transport, deși în realitate nu avea nicio calitate și ar fi indus în eroare două persoane care aveau publicate anunțuri pe bursele de transport. Astfel, acesta ar emis facturi pentru care ar fi încasat 300 de euro, reprezentând avans pentru efectuarea a două transporturi din Rusia și Germania. Totodată, ulterior tânărul i-ar fi adresat uneia dintre persoane cuvinte jignitoare și amenințări.

În prezent, acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar cercetările continuă de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele.

Urmărit internațional, depistat de polițiștii bistriţeni. Un bărbat de 33 ani, din Josenii Bârgăului, condamnat de autoritățile din Ungaria pentru violență sexuală, a fost depistat ieri.

Ieri, 17 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un bărbat de 33 de ani, din Josenii Bârgăului care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare, în vederea executării unui rest de pedeapsă, de 1 an și 6 luni de închisoare, din durata pedepsei închisorii de 4 ani și 6 luni, aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de violență sexuală, pe teritoriul Ungariei.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, urmând ca astăzi, 18 mai, să fie prezentat Curții de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Alcoolul la volan e accident!

În dimineața de ieri, 17 mai, în urma unei intervenții la un accident rutier, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au întocmit un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie și continuă cercetările pentru tragerea la răspundere a persoanei vinovate.

Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 34 de ani, din Târlișua, care, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17, prin cartierul Unirea, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 68 de ani, din Bistrița. Din fericire, în urma impactului nu au fost înregistrate victime.

În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului de 34 de ani, rezultatul a fost pozitiv, respectiv de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt conducător auto, rezultatul a fost negativ. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.