Buletin de presă IPJ

Măsuri dispuse de polițiști pentru protejarea unei femei agresate de soț

La data de 28 mai a.c., o femeie de 46 de ani care se afla la domiciliu ei din Bistrița, împreună cu soțul ei, a solicitat sprijinul polițiștilor prin 112, fiind agresată de către acesta.

În urma celor constatate la fața locului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva soțului, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Drobeta-Turnu Severin.

Totodată, a  fost întocmit un dosar penal, iar cercetările  continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, de către polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița.

Depistat cu substanțe susceptibile a avea efect psihotrop

În data de 29 mai a.c., în jurul orelor 01.00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au efectuat verificări pe strada Poligonului din Bistrița, fiind depistat un autoturism care staționa.

Astfel, a fost identificat un tânăr de 28 de ani, cetățean italian, iar în urma controlului efectuat, în autoturism au fost descoperite un pliculeț în care se afla o substanță vegetală de culoare verde, susceptibilă a avea efect psihotrop și un grinder.  

Bunurile au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal care va fi înaintat structurii competente.

Oprit de polițiști pentru control, emana halenă alcoolică; valoarea indicată de etilotest a fost 0,91mg/l alcool pur în aerul expirat

În seara de 28 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Arțarilor, din Bistrița. La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 47 de ani, din Bistrița, care emana halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre în vederea determinării alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, cercetările în acest caz fiind continuate de polițiștii Biroului Rutier.    

Dimineața și seara: infracțiuni flagrante, constatate de polițiștii Secției 1 Poliției Rurală Bistrița care monitorizează traficul rutier

În dimineața de 28 mai a.c., ora 07.40, în cadrul acțiunilor de monitorizarea a traficului rutier, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Județean 154, prin localitatea Șieu.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 34 ani de ani, din Șieu, iar la solicitarea polițiștilor nu a putut prezenta documentele. În urma verificărilor efectuate, a reieșit că autoturismul nu-i aparține, iar cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru conducere fără permis.

***

În aceeași zi, în jurul orei 19.35, pe Drumul Județean 173, pe direcția Şieu spre Budacu de Sus, polițiștii au oprit pentru control un bărbat de 49 de ani, din Șoimuș, care se afla la volanul unui autoturism.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.

În arest pentru 24 de ore. Un bărbat cercetat pentru violență în familie, amenințare și nerespectarea ordinului de protecție riscă arestarea preventivă

Ieri, 30 mai, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de violență în familie, polițiștii Secției 5 Poliției Rurală Petru Rareș au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 46 de ani, din Negrilești.

Tot ieri, 30 mai a.c., bărbatul de 46 de ani a sesizat că este alungat de acasă de către soție. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că, în noaptea de 29/30 mai a.c., din cauza consumului de alcool ar fi provocat scandal, și-ar fi alungat soția din locuința comună, iar în dimineața de 30 mai, ar fi amenințat-o. În urma evaluării situației, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru amenințare.

Totodată, având în vederea faptul că, în luna martie 2021, acesta și-ar fi agresat soția, și ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție, polițiștii Secției 5 Poliției Rurală Petru-Rareș au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea arestării preventive.

Cercetările sunt continuate în vederea tragerii la răspundere a persoanei vinovate.