Buletin de presă IPJ

Trei dosare penale la regimul rutier, întocmite de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

La data de 2 iunie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în desfășurarea activităților specifice, au oprit în trafic pe Drumul Județean 154, în localitatea Monor, un ATV neînmatriculat.

A fost identificat conducătorul acestuia, un tânăr de 19 ani, domiciliat în localitatea  Monor. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

În aceleași circumstanțe, a fost oprit în trafic un tânăr de 29 ani, din localitate, care conducea un moped neînmatriculat. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Totodată, fost depistată o persoană de sex bărbătesc conducând o motocicleta de teren, care a refuzat să oprească la semnalele echipajului de poliție, acesta continuându-și deplasarea pe un drum inaccesibil.

În urma verificărilor efectuate, la scurt timp a fost identificat conducătorul motocicletei, un tânăr de 18 ani, domiciliat pe raza localității Monor, stabilindu-se că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au întocmit trei dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea in circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fiind continuate cercetările și documentarea situației de fapt.