Buletin de presă IPJ

Bărbat încarcerat în penitenciar

La data de 4 iunie a.c., a fost pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat de 50 de ani din Budacu de Sus. Bărbatul a fost condamnat la 1 an închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt de arbori.

Bărbatul a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.

Șofer sub influența alcoolului, implicat într-un accident rutier în municipiu

La data de 4  iunie a.c., în jurul orei 15:00,  un bărbat de 51 de ani din Bistrița, în timp ce  conducea un autoturism pe strada Arțarilor din municipiul Bistrița, a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa în fața sa.

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime omenești, doar pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, a reieșit faptul că șoferul de 51 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, pentru a-i fi recoltate două probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Șofer depistat conducând cu permisul reținut, de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș

La data de 4 iunie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș l-au depistat în flagrant pe un bărbat de 48 de ani din Tîrlișua, în timp ce conducea pe Drumul Județean 171 prin localitatea Dobric. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că șoferul are permisul de conducere reținut, totodată acesta fiind testat cu aparatul etilotest, indicând o valoare de 0.25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la fapta de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând documentarea faptei și stabilirii stării de fapt.

Ordin de protecție emis împotriva unui tânăr din Ciceu-Giurgești

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, au intervenit în data de 5 iunie a.c., la un conflict intrafamilial, în localitatea Ciceu-Giurgești.

Pe fondul consumul excesiv de alcool, în timp ce se afla la domiciliu, un tânăr de 21 de ani l-a amenințat pe tatăl său, un bărbat de 47 de ani, cu acte de violență, respectiv că îi va da foc și că îl va omorî, fără a exista acte de violență fizică.

În cauză a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că este oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva tânărului de 21 de ani.

Polițiștii au întocmit totodată un dosar penal cu privire la fapta de amenințare, fiind desfășurate cercetări în vederea documentării faptei.

Tânăr depistat fără permis, conducând prin Ardan

La data de  6 iunie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au depistat un tânăr de 29 de ani din Posmuș în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Ardan,pe Drumul Comunal 11.

În urma controlului, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Șoferul a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând documentarea faptei.

Șofer depistat conducând fără permis, prin Ilva Mică

La data de 5 iunie a.c., pe Drumul Național 17D în localitatea Ilva Mică, polițiștii au oprit în trafic un bărbat de 36 de ani, din Feldru, care conducea un autoturism.

Conducătorul auto a fost verificat de către polițiști, stabilindu-se faptul că șoferul, figurează cu permisul de conducere reținut. Totodată în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

În cauză, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Trei infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști, în urma unui accident rutier

La data de 6 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeroz-Băi, au intervenit la un accident rutier pe raza comunei Șanț. Un tânăr de 29 de ani din localitatea Șanț, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 44 C pe direcția de deplasare Lunca Ilvei către Şanţ, a părăsind partea carosabilă, intrând în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar, ricoşând în gardul unei locuinţei, răsturnându-se mai apoi în pârâul Cîrţibav.

Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expiat, fiind ulterior transportat la spital, pentru recoltarea de probe de sânge.

Conducătorul auto a declarat faptul că era singur în maşină şi nu necesită acordarea de îngrijiri medicale, motiv pentru care s-a procedat la scoaterea autoturismului din albia pârâului Cîrţibav.

Ulterior, la echipajul ambulanței prezent la fața locului, s-a prezentat un bărbat de 40 de ani, care a declarat faptul că a fost pasager pe scaunul din dreapta faţă al autoturismului implicat în accident şi are nevoie de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale de specialitate.

În cauză, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Sângeorz-Băi, desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere unui vehicul sub influenţa  alcoolului sau altor substanţe şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestora.