Buletin de presă IPJ

Tânăr sub influența alcoolului, depistat de polițiștii Biroului Rutier

În dimineața de 9 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au intervenit la un eveniment rutier în municipiu. A fost identificat un tânăr de 18 ani din Valea Mare, care a condus un autoturism, pe strada Gării din municipiul Bistrița iar când a ajuns la intersecția cu Bulevardul Decebal, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat, care la rândul său a fost proiectat în alt autoturism parcat.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal privind infracțiunea de conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând ca în cursul cercetărilor să documenteze fapta și modul de producere a acesteia.

Șofer depistat conducând sub influența alcoolului, 1.07 mg/L alcool pur în aerul expirat

La data de 8 iunie a.c., polișiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, au depistat și oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani din Budești, care se deplasa pe Drumul Județean 151 prin localitate.

Conducătorul autoturismului a fost supus unei testări cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, iar cu acordul acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând documentarea faptei.

Surprins în flagrant, conducând o autoutilitară fără permis de conducere

Un bărbat de 44 de ani din Ilva Mică, a fost depistat și oprit în trafic de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, la data de 8 iunie a.c., în timp ce conducea o autoutilitara pe Drumul Național 17D, prin localitate înspre Sângeorz-Băi.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

În continuare, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Sângeorz-Băi, au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând documentarea faptei.