Buletin de presă IPJ

Acțiuni silvice – aproximativ 35 mc de material lemnos confiscați de polițiști cu ocazia controalelor de specialitate

În ultimele zile, polițiștii Serviciului de Ordine Publice împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, ai Poliției orașului Beclean și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Acțiunile au avut loc pe raza de competență a Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi și au avut ca scop verificarea legalității transporturilor de material lemnos, precum și efectuarea unor verificări de specialitate la societăți comerciale de exploatare și prelucrare a materialului lemnos.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate și aplicate 4 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 17.000 lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic și la societăți comerciale de exploatare și prelucrare a materialului lemnos a fost confiscată cantitatea de 38,846 mc de material lemnos, deținută fără documente de proveniență legală, în valoare totală de aproximativ 13.500 lei.

Centura de siguranţă vă poate salva viaţa!

Săptămâna 11-17 martie a.c. a fost dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Polițiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranță de către ocupanții mașini).

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, s-a desfășurat în toată țara, pe drumurile publice și simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Cu ocazia activităților desfășurate pe parcursul celor 7 zile, pe raza întregului județ, polițiștii au constatat și aplicat peste 550 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 176.500 lei, dintre care 166 pentru lipsa centurii de siguranță.

Totodată, în cadrul acțiunilor, față de 101 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.

Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice