Buletin de presă IPJ

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiștii de investigații criminale

La data de 24 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Sector 4 București împotriva unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, acesta fiind condamnat la 1 an și 520 de zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Clujeanul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Tânăr cercetat pentru furtul în scop de folosință al unui moped. Acesta nu deține permis de conducere 

La data de 24 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Beclean au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 19 ani, din localitatea Cociu, în timp ce conducea un moped pe DN 17, în localitatea Beclean,  fără a poseda permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că mopedul ar fi fost sustras din curtea unui imobil situat pe raza orașului Beclean, fără acordul proprietarului.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,furt în scop de folosință”.

La volan sub influența alcoolului 

La data de 24 iunie a.c., polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean au depistat un bărbat, de 38 de ani, din comuna Şieu-Odorhei, care conducea un autoturism pe drumul public din localitatea Cristur Şieu aflându-se sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Beclean, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabiliri alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

***

La aceeași dată, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din Runcu Salvei, a fost depistat de polițiști pe DC 41, situat pe raza localității, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub

influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.