Buletin de presă IPJ

Tânăr de 29 de ani depistat sub influența alcoolului

La data de 6 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control pe raza municipiului un autoturism.

La volan a fost identificat un tânăr de 29 de ani din Budești Fânațe.

A fost dispusă testarea cu aparatul etilotest a șoferului rezultând o valoare de 0,87 mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Arestat preventiv pentru furt calificat

UPDATE: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/prejudiciu-de-10-000-euro-recuperat-aproape-integral-de-politistii-sectiei-2-politie-rurala-prundu-bargaului

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, Judecătoria Bistrița a dispus luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, față de un bărbatul de 53 de ani din Livezile, cercetat cu privire la infracțiunea de furt calificat.  

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș

La data de 5 iulie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au fost solicitați să intervină în localitatea Dobric, la un caz de violență în familie.

O femeie de 53 de ani din Dobric a sesizat faptul că o tânără de 22 de ani din aceeași localitate, care locuiește cu fiul său, a agresat-o fizic.

Împreună cu femeia de 53 de ani a fost completat formularul de evaluare a riscului, rezultând că există risc iminent, motiv pentru care a fost emis ordin de protecție provizoriu împotriva tinerei.

În cauză se fac cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violența în familie.