Buletin de presă IPJ

Un bărbat a fost surprins în flagrant delict în timp ce încălca ordinul de protecție emis împotriva sa

La data de 14 iulie a.c., în timp ce polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița efectuau serviciul de patrulare au surprins în flagrant delict un bărbat de 35 de ani din municipiul Bistrița, în timp ce se afla în apropierea unei femei de 25 de ani din municipiu, încălcând astfel ordinul de protecţie emis anterior împotriva sa.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție iar ulterior au dispus reținerea bărbatului de 35 de ani pentru o durată de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea faptei, persoana vizată urmând să fie prezentată magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Depistat în flagrant delict sub influența alcoolului

La data de 14 iulie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat la volanul unui autoturism, un tânăr sub influența alcoolului.

Pe Drumul Județean 154 în localitatea Șieuț, polițiștii au oprit pentru control un autoturism, fiind ulterior identificat conducătorul acestuia, un tânăr de 19 ani din Sebiș care prezenta halenă alcoolică.

În consecință, a fost dispusă testarea cu aparatul etilotest a șoferului, rezultând o valoare de 0.65 mg/L alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus mai apoi la spital unde i-au fost recoltate două monstre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor s-a constatat că un tânăr de 27 de ani din Sebiș, proprietarul autoturismului depistat de către polițiști, i-ar fi încredințat autoturismul tânărului depistat în flagrant delict deși ar fi știut că acesta consumase în prealabil băuturi alcoolice.

Au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal privind conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe cât și privind infracțiunea de încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știa că se află sub influența alcoolului.

Ordin de protecție provizoriu emis la Năsăud

La data de 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat de 34 de ani din Năsăud.

Polițiștii au fost sesizați de către un bărbat de 63 de ani din Năsăud cu privire la faptul că la data de 7 iulie a.c., în timp ce se afla la domiciliul său a fost agresat fizic de către fiul acestuia, un bărbat de 34 de ani.

În urma consulului medico-legal s-a stabilit că bărbatul a suferit leziuni traumatice care necesită un număr de 12-13 zile de îngrijiri  medicale.

În cauză polițiștii au completat formularul de evaluare a riscului stabilindu-se că exista  un risc iminent fiind astfel emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 34 de ani.

Cercetările sunt continuate în cadrului unui dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie.