Buletin de presă IPJ

Tânăr încarcerat în penitenciar

La data de 22 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii privind un tânăr de 26 ani din  Ciceu Giurgești.

Acesta a fost condamnat la 4 luni de închisoarepentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, fiind încarcerat în penitenciarul Bistrița.

Doi tineri reținuți în urma a două percheziții domiciliare

La data de 22 iulie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au reținut doi tineri în urma a două percheziții domiciliare.

Dosarul penal întocmit privește infracțiuni de furt calificat, complicitate la furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

La locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, respectiv doi tineri de 27 ani din Șieu și Bistrița, au fost găsite sumele de 1.200 de euro, 300 de lei, carduri bancare și alte bunuri cu valoare probatorie.

Față de cei doi a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale pentru documentarea întregii activităţii infracţionale.

Bărbat depistat conducând cu alcoolemie

La data de 23 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au desfășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier.

În cartierul Viișoara, a fost oprit pentru control un autoturism, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 32 de ani din aceeași localitate.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,78 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior conducătorul autoturismului a fost transportat la spital pentru recoltarea a două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.    

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, urmând documentarea faptei.

Persoane bănuite furt, reținute de polițiști

La data de 22 iulie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat și ulterior au dispus reținerea pentru 24 de ore a două persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de furt calificat pe raza localității Viile Tecii.

În fapt, la data de 14 iulie a.c., de la locuința unui bărbat de 68 de ani din Viile Tecii au fost sustrase două telefoane mobile și suma de 400 de euro, fiind cauzat un prejudiciu total de aproximativ 800 de euro.

În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistriţa au fost identificaţi doi tineri de 26 și 20 de ani din Găujani, județul Giurgiu respectiv Viile Teci, bănuiți de comiterea infracțiunii cercetate.

Față de cei doi tineri, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore urmând a fi prezentați magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii au reușit recuperarea celor două telefoane mobile sustrase, cercetările continuând în vederea recuperării prejudiciului în totalitate, stabilirii participației penale cât și pentru documentarea în întregime a faptei.