Buletin de presă IPJ

Acțiuni ale polițiștilor de investigare a criminalității economice desfășurate în județul Bistrița-Năsăud

La data de 27 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru combaterea fenomenelor ilicite în domeniul drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, efectuând controale şi verificări de specialitate la unităţi comerciale din județul Bistrița-Năsăud, având ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităților în domeniul proprietății intelectuale.

În urma activităţilor desfăşurate au fost verificați zece operatori economici și au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10000 de lei, dintre care patru la Legea nr. 8 din 1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și o sancțiune la O.U.G. nr. 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscat numerar în sumă de 487 de lei.

De asemenea, în cursul aceleiași zile, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni pe raza județului Bistrița-Năsăud, având ca scop prevenirea şi combaterea faptelor prevăzute de Codul Vamal și Codul Fiscal, precum și a activităților ilicite de comerț în cadrul operatorilor economici.

Astfel, au fost verificați opt operatori economici și au fost aplicate șase sancţiuni contravenţionale, la Legea nr. 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, valoarea totală a acestora fiind de 15000 de lei.

Conducea un autoturism neînmatriculat și fără să dețină permis de conducere

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Salva, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17D, în localitate, al cărui număr de înmatriculare provizoriu era expirat din februarie a.c..

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.