Buletin de presă IPJ

Material lemnos deținut fără documente legale, în valoare de aproximativ 5800 de lei, ridicat în vederea confiscării, de către polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice

La data de 24 august a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pe raza comunelor de pe Valea Someșului.

Astfel, în urma controalelor efectuate la un depozit de material lemnos, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 9,17 metri cubi de cherestea, în valoare de 5.868 de lei.

Materialul lemnos era deținut fără documente legale într-un depozit din Lunca Ilvei, iar societatea în cauză a fost sancționată contravențional, conform legii 171/2010, cu amendă de 10.000 de lei.

Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare.

Fără permis și cu alcoolemie

Aseară, în jurul orei 22.30, polițiștii Biroului Rutier au intervenit la un accident rutier soldat cu pagube materiale. La fața locului, s-a constatat faptul că pe strada Valea Ghinzii din Bistrița, un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care era parcat și gardul unui imobil.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, la verificările efectuate, polițiștii rutieri au constatat faptul că tânărul are dreptul de a conduce suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, cuantumul sancțiunii fiind 2030 de lei.

Depistat în trafic fără permis, conducând un autoturism

În după-masa de ieri, 24 august, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului l-au depistat și oprit pentru control, pe Drumul Național 17, prin localitatea Tiha Bârgăului, un bărbat de 46 de ani, din Tureac care conducea un autoturism.

În urma verificărilor, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, autoturismul în cauză nu avea asigurarea obligatorie valabilă și i-a fost retras certificatul de înmatriculare, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 de lei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. la art. 335 din Codul Penal.

UPDATE/Reținut pentru 24 de ore de polițiștii Secției 5, cercetat pentru infracțiuni rutiere

Bărbatul de 30 de ani din Dobric, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și care  a fost reținut de polițiști a fost prezentat parchetului care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș în vederea documentării întregii activități infracționale.