Buletin de presă IPJ

Peste 30 de metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare de peste 3500 de lei, confiscat de polițiști și silvicultori

Având în vedere necesitatea prevenirii și combaterii delictelor silvice în județul Bistrița-Năsăud, Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei ai secțiilor de poliție rurală și în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Bistrița și silvicultori din cadrul ocoalelor silvice au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în județul Bistrița-Năsăud.

În acest context, ieri, 7 septembrie, s-a acționat pe raza comunelor de pe Valea Țibleșului și Valea Someșului, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, fiind controlate două depozite și 8 transporturi de material lemnos.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoarea de12.000 lei,conform Legii 171/2010 și s-a dispus confiscarea a 31 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 3.503 lei.

Șofer sub influența alcoolului, implicat într-un accident rutier

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au intervenit la un accident de circulație, unde au constatat că șoferul este sub influența alcoolului.

În jurul orelor 16:00 în localitatea Josenii Bârgăului, pe Drumul Național 17 a avut loc un accident rutier. Un autoturism condus de un bărbat de 58 de ani din Bistrița a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul unei locuinței.

Șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, rezultând astfel o alcoolemie de 0,46 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, urmând documentarea faptei sub toate aspectele.