Buletin de presă IPJ

Acțiuni pentru protejarea fondului forestier: un bărbat a fost surprins de polițiști în flagrant, în timp ce tăia arbori dintr-o pădure din Negrilești

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au depistat,  în flagrant, un bărbat de 48 de ani din Breaza, pe care-l cercetează pentru infracțiunea de tăierea fără drept de arbori, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 46/2008.

Bărbatul a fost surprins, în timp ce tăia, fără drept, arbori dintr-o pădure situată pe raza localității Negrilești. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 2100 de lei, materialul lemnos, respectiv 3 arbori din specia fag, fiind ridicat în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru documentarea faptei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean.

Acțiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului, depozitării şi comercializării cerealelor continuă pe tot parcusul lunii septembrie

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat acțiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului, depozitării şi comercializării cerealelor.

A fost institurit un filtru la intersecția străzilor Lucian Blaga și Drumul Dumitrei Nou, pe Drumul Național 17 C, iar polițiștii din cadrul Biroului Poliție Transporturi Bistrița au acționat în punctele feroviare Bistrița și Năsăud.

Au fost controlate 7 mijloace de transport marfă, 3 persoane juridice și 4 persoane fizice, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1080 de lei, dintre care 1 pentru nerespectarea Legii 145/2014 în cuantum de 500 de lei, 1 pentru nerespectarea Legii 252/2003 cu avertisment și 2 pentru abateri rutiere.

La acțiuni au participat polițiștii Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică și Biroului de Poliție Transporturi Bistrița și vor fi continuate pe tot parcursul lunii septembrie 2021.

Acțiuni pentru siguranța traficului rutier

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere în Bistrița-Năsăud, polițiștii Serviciului Rutier desfășoară în mod constat acțiuni la care folosesc și aparatele radar.

În urma activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 13.000 de lei. Ca măsură complementară au reținut în vederea suspendării 15 permise de conducere, pentru depășirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legale.

Ieri, 14 septembrie, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

În fapt, la data de 11 septembrie 2021, un echipaj de rutieră a depistat în trafic și înregistrat cu aparatul radar un autoturism care rula pe Drumul Național 17, prin localitatea Podirei, cu viteza de 135 km/h.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 26 de ani din Bistrița și a fost sancționat contravențional. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că cel în cauză are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania. Cercetările în acest caz sunt continuate de către Serviciul Rutier, pentru infracțiunea prevăzută la art. 335 din Codul Penal.