Buletin de presă IPJ

Infracțiuni la regimul rutier constatate în acest week-end de către polițiști

La data de 17 septembrie a.c., în urma unui accident rutier, polițiștii au constatat că șoferul unui autoturism nu deține permis de conducere.

Un bărbat de 36 de ani din Ciosa în timp ce se deplasa pe Drumul Național 17 prin Mureșenii Bârgăului pe direcția Bistrița către Vatra Dornei, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani din Bistrița Bârgăului care se deplasa pe aceeași direcție. În urma impactului, autoturismul condus de tânăr a fost proiectat în platforma auto tractată de un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani din județul Suceava.

În urma accidentului a rezultat rănirea bărbatului de 36 de ani care a necesitat transportul la spital. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferii de 27 și 47 de ani au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că șoferul de 36 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere  şi vătămare corporală din culpă.

***

La data de 18 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat în flagrant delict un șofer sub influența alcoolului.

Pe Drumul Județean 172A, între localitățile Rusu de Jos și Rusu de Sus, polițitșii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani din Vița.

În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului a rezultat o alcoolemie de 0,94 mg/L alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care s-a dispus recoltarea de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polișiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

***

La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 2:00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat un șofer care avea permisul suspendat și se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Pe Drumul Național 17 în Tiha Bârgăului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din Bistrița Bâgăului. În urma verificărilor efectuate cu privire la șofer, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat.

Șoferul a fost testat cu aparatul Drug-Test, rezultatul fiind pozitiv pentru substanțele Metamfetamină și Cannabis, fiindu-i ulterior prelevate probe biologice la spital.

Polițiștii continuă cercetările și documentarea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în cadrul unui dosar penal.

***

La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre producerea unui accident rutier în cartierul Viișoara.

La locul evenimentului, polițiștii au identificat un bărbat de 46 de ani din Bistrița care în timp ce se deplasa pe bicicletă pe Drumul Național 17 prin cartierul Viișoara a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un tânăr de 23 de ani.

În urma accidentului a rezultat rănirea biciclistului, acesta fiind preluat și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.60 mg/L alcool pur în aerul expirat. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ în cazul șoferului autoturismului.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

***

**UPDATE: Accident Unirea 19 septembrie a.c.

Față de bărbatul de 30 de ani din Bistrița implicat în evenimentul rutier soldat cu rănirea unei șoferițe și a unei minore, pasageră în autoturismul condus de aceasta, a fost dispusă măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Șoferul a fost depus în Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducere cu alcoolemie și vătămare corporală din culpă, urmând a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

Șofer reținut în urma unui accident rutier

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au reținut un bărbat în urma unui accident rutier.

Un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani din Mureșenii Bârgăului a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale în Tiha Bârgăului pe Drumul Național 17.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul autoturismului implicat în accidentul rutier nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost totodată testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,20 mg/L alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, șoferul a refuzat prelevarea.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăuluiau dispus reținereabărbatului, acesta fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt desfășurate în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ordin de protecție emis împotriva unui bărbat din Reteag

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat din Reteag.

O femeie de 58 ani din Reteag a sesizat polițiștii cu privire la faptul că fiul acesteia un bărbat de 33 ani din aceeași localitate, îi adresează telefonic, în mod repetat și insistent, amenințări cu moartea, creându-i o stare de temere.

În urma celor constatate și în urma completării formularului de evaluare a riscului împreună cu femeia, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 33 de ani.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de amenințare.     

Tânăr depistat nerespectând măsura carantinării

La data de 17 septembrie a.c., polițiștiiSecției 1 Poliție Rurală Bistrița au verificat persoanele izolate și carantinate de pe raza comunelor Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița. În urma verificărilor au stabilit faptul că un tânăr de 28 de ani din Budacu de Sus, a părăsit locația unde a fost carantinat.

Față de tânăr, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu suma de 1000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020. Polițiștii au înștiințat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare, conform competenței.