Buletin de presă IPJ

Acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul unor defecţiuni tehnice ale autovehiculelor

Ieri, 4 octombrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița și reprezentanți ai Registrului Auto Român Bistriţa-Năsăud au desfășurat o acțiune pe Drumul Județean 173, pe raza comunei Budacu de Jos.

Scopul acțiunii a fost prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul unor defecţiuni tehnice.

Astfel, în intervalul orar 10.00-12.00, au fost oprite și verificate 17 autovehicule și legitimate 22 de persoane,  iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, în valoare de 2.030 lei, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și reținute 2 permise de conducere.

Depistat în flagrant, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului

Aseară, în urma unor activități de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Vizat este un bărbat de 50 de ani din Simionești care conducea un autoturism și a fost oprit în trafic pentru control, pe Drumul Județean 154, în localitatea Șieu. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,88 mg/l alcool în aerul expirat și i-au fost recoltate probe pentru detrminarea alcoolemiei.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Doi bărbați din Năsăud, ambii în stare de ebrietate, vizați într-un dosar penal de conducere sub influența băuturilor alcoolice

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii rutieri din Năsăud au intervenit la un accident rutier soldat cu pagube materiale. Un bărbat din Coșbuc a sesizat faptul că oglinda retrovizoare a autoturismului său, care era parcat pe o stradă din Năsăud, a fost acroșat de un alt autorism.

Polițiștii au depistat autoturismul în cauză, iar la volan au identificat un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Năsăud, aflat sub infleunța alcoolului. Rezultatul testării cu etilotestul a fost 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor, polițiștii năsăudeni au stabilit faptul că în momentul producerii accidentului autoturismul ar fi fost condus de un alt bărbat, în vârstă de 65 de ani, din Năsăud, aflat și el sub influența alcoolului. În cazul lui, rezultatul în momentul testării cu aparatul etilotetst a fost 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi au fost conduși la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei.Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Poliției orașului Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.