Buletin de presă IPJ

Șofer fără permis, implicat într-un accident rutier fără victime

La data de 8 octombrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Teaca au identificat conducătorul unui autoturism implicat într-un accident rutier, fără victime, pe Drumul Național 15A.

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Teaca au fost sesizați de către un bărbat de 45 de ani din Târgu Mureș cu privire la faptul că a fost implicat într-un accident rutier cu un alt autoturism pe raza localității Teaca. În urma impactului, celălalt șofer ar fi părăsit locul producerii accidentului.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a reușit identificarea autoturismul implicat în evenimentul rutier cât și șoferul care a condus autoturismul în momentul accidentului.

Polițiștii au stabilit că șoferul, un tânăr de 21 de ani din Lunca, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, în urma verificărilor efectuate cu privire la autoturism, s-a stabilit faptul că acesta se afla pus sub sechestru din anul 2019, are inspecția tehnică periodică expirată și totodată nu deține asigurare obligatorie RCA.

Șoferului de 21 de ani i-au fost aplicate sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 în cuantum de 1580 de lei, fiindu-i ridicat și certificatul și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în cadrul unui doar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Depistat în flagrant sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive

În seara de 10 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control, pe raza municipiului Bistrița un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din localitate.

În urma verificărilor desfășurate cu privire la șofer, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,30 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În urma controlului corporal asupra bărbatului, polițiștii au găsit într-un buzunar interior, un pliculeț transparent din material plastic în care se afla un praf de culoare albă, susceptibil a se încadra în categoria substanțelor cu efect psihotrop.

Șoferul a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000 rezultatul fiind pozitiv în cazul substanțelor cocaină și methamphetamină. Fiind transportat la spital, bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Depistat în flagrant delict, conducând cu permisul suspendat

La data de 9 octombrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un șofer care avea dreptul de conducere suspendat.

Pe Drumul Comunal Parva, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară. A fost identificat și șoferul, un bărbat de 45 de ani din Parva.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autoutiltara are insepecția tehnică periodică expirată și faptul că șoferul are dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Șoferul unei autoutilitare depistat sub influența alcoolului

La data de 9 octombrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat în flagrant în trafic, un șofer sub influența alcoolului.

Pe Drumul Județean 172D, în localitatea Lunca Ilvei, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 49 de ani din Poiana Ștampei, judeţul Suceava.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,88mg/L alcool pur în aerul expirat. În urma celor constatate, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii desfășoară în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului  sau a altor substanţe.