Buletin de presă IPJ

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI BISTRIȚENE, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

16 permise de conducere reținute și trei infracțiuni la regimul rutier constatate în flagrant, ieri, în cadrul acțiunilor de prevenire și monitorizare a traficului rutier

Polițiștii care au fost în dispozitivul curent, ieri, au intervenit la 50 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate au aplicat peste 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 44.500 de lei,  persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.

În trafic, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind constatate în flagrant trei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 16 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, pe raza județului, polițiștii au efectuat controale în trafic, ocazie cu care, în localitățile Năsăud și Maieru, au fost depistați doi bărbați care transportau material lemnos fără documente legale de proveniență.

Astfel, pe DN 17D, în Valea Mare, polițiștii l-au oprit pentru control pe un bărbat de 31 ani, din Maieru, care conducea o autoutilitară cu care transporta cantitatea de 1.68 mc material lemnos, fără documente legale de proveniență și transport.

De asemenea, în Năsăud, polițiștii de la Rutieră au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de 51 de ani, din Zagra. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta transporta cherestea, iar avizul de însoțire al materialului lemnos era expirat.

Cei doi au fost sancționați contravențional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare totală de aproximat 1500 de lei, a fost confiscat și predat în custodia ocoalelor silvice.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant

La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 08.40, pe raza localității Leșu, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru control un autoturism care era condus de un tânăr de 25 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, autoturismul pe care acesta îl conducea figura ca fiind radiat, iar plăcuțele de înmatriculare aparțineau altui autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

Totodată, la data de 4 iulie a.c., în jurul orei 02.30, pe DN 17D, în Rodna, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 18 ani, din Lunca Ilvei, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.