Buletin de presă IPJ

UPDATE ȘTIRE ”Identificat, depistat și reținut de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, la scurt timp după ce ar fi sustras un autoturism”

Tânărul de 21 de ani din Josenii Bârgăului, cercetat de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi pentru furt în scop de folosință și conducerea pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea pentru 30 de zile a celui în cauză.

Caz soluționat de polițiștii din Feldru: doi bărbați bănuiți de furtul unei sume de bani au fost reținuți pentru 24 de ore

În data de 29 octombrie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat de 41 ani din Nepos, cu privire la faptul că în seara de 24.10.2021 i-a fost sustrasă din locuință o sumă de bani.

În urma verificărilor efectuate, în aceeași zi, polițiștii de la Postul de Poliție Feldru au identificat și condus la audieri doi bărbați de 32 de ani, respectiv 61 de ani, din Nepos, bănuiți de comiterea faptei. Totodată, în urma verificărilor, a reieșit faptul că cei doi ar fi consumat alcool la locuința bărbatului de 41 de ani și, profitând de neatenția acestuia din urmă, i-ar fi sustras suma de 2800 de lei, bani pe care-i avea în locuință.

Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar cercetările continuă în vederea recuperării prejudiciului. Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă documentarea faptei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

DrugTest pozitiv, tânăr depistat în urma controalelor efectuate în trafic de polițiștii Biroului Rutier

În dimineața de 31.10.2021, ora 01.17, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din Ilva Mare care conducea un autoturism, deși consumase substanțe psihoactive. Rezultatul testării cu aparatul DrugTest a fost pozitiv.

Tânărul a fost oprit pentru control pe o stradă din municipiu și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cazul testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței methamphetamină și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. De asemenea, a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, sancțiunea fiind în cuantum de 500 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Depistat în flagrant, bănuit de săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier

În după-masa de 30 octombrie a.c.,polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control, pe Drumul Național 15A, un moped care nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare și care era condus de un bărbat din Teaca.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că vehiculul nu este înregistrat sau înmatriculat, iar conducătorul nu deține permis pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Oprit la timp de polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului

Polițiștii Secţiei 2 Poliţie Prundu Bârgăului au întocmit un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 32 de ani, din Poiana Stampei, județul Suceava care a fost oprit pentru control pe Drumul European 58, în Prundu Bârgăului, în dimineața de 30 octombrie a.c.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,89 mg/L alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Cercetările continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Alcoolul și urmările lui

În după-masa de30 octombrie a.c., în urma unei intervenții la un accident rutier, polițiștii din Beclean au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Din verificările efectuate la fața locului, a reieșit faptul că un bărbat de 39 de ani, din Beclean, fără permis de conducere pentru niciun fel de categorie, în timp ce conducea autoturism pe Drumul Național 17, între localitățile Beclean-Coldău a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu un parapet metalic.

Accidentul a fost soldat cu rănirea conducătorului auto care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiști rutieri din Beclean.

Dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier

Ieri, în jurul amiezii, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați de un tânăr de Mureș cu privire la faptul că i-a fost avariat autovehiculul care era parcat pe o stradă din municipiu.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că pe locul din dreapta, pasager în autovehicul se afla un alt tânăr căruia un bărbat pe care nu-l cunoaște i-a solicitat să mute autovehiculul. Pasagerul a refuzat, neavând permis de conducere. La volan s-ar fi urcat bărbatul care a fost identificat de polițiști ca fiind în vârstă de 51 de ani, din Bistrița și care a manevrat autoturismul pe o distanță de aproximativ 300 de metri.

Bistrițeanul a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. Totodată, în urma verificărilor, s-a constatat că cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Bistrița, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul.

Cercetări efectuate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința

În această dimineață, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, a fost oprit pentru control un autovehicul care circula pe raza localității Lechința, pe Drumul Județean 151.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 33 de ani din localitate care părea a fi în stare de ebrietate, însă a refuzat să fie testat cu aparatele etilotest și DrugTest. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru clarificarea situației, în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.