Buletin de presă IPJ

Două cazuri de furt, soluționate de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș. Prejudiciul a fost recuperat

La data 22 noiembrie a.c., în urma cercetărilor și probatoriului administrat, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr de 20 de ani, din Ciceu Giurgești, bănuit de comiterea unui furt și a unei tentative la infracțiunea de furt calificat. În cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La data de 21 octombrie a.c., un bărbat din Ciceu Giurgești a sesizat faptul că din locuință i-a fost sustras un laptop. Totodată, la data de 11 noiembrie a.c., aceeași persoană a sesizat faptul că unul dintre geamurile locuinței prezintă urme de forțare, fără a fi sustrase alte bunuri.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Secției 5 Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș a fost identificat, depistat și dus la audieri un tânăr de 20 de ani, din localitate, bănuit de comiterea faptelor. Totodată, prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitului.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și tentativă la furt calificat.

Depistat fără permis și cu autoturismul radiat în urma unui accident rutier

La data de 22 noiembrie a.c., polțiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați despre producerea unui accident rutier în Unirea.

Pe Drumul național 17, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani din Unirea a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 35 de ani din Jibou, județul Sălaj.

În urma impactului, bucăți de caroserie provenite de la cele două autovehicule au fost proiectate spre autoturismul condus de către un tânăr de 25 de ani din Ilva Mare.

Cei 3 șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în cazul celor doi șoferi de 35 și 25 de ani, iar în cazul șoferului din Unirea, rezultatul a fost de 0.09mg/L alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit faptul că șoferul de 42 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul și totodată faptul că autoturismul este radiat din circulație de la finalul anului 2019, plăcuțele de înmatriculare aplicate pe autoturism fiind false.

Polițiștii rutieri continuă cercetările cu privire la aspectele sesizate, în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu numere false.

Dosar penal în urma unui accident rutier din Beclean

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean au fost sesizați despre producerea unui accident la intersecția străzilor Someșului și George Coșbuc din Beclean.

La locul evenimentului, polițiștii au constatat faptul că unul dintre autoturismele implicate a părăsit locul accidentului.

Împreună cu polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, polițiștii rutieri au depistat pe Drumul Național 17 între localitățile Cristeștii Ciceului și Uriu, un autoturism care prezenta avarii și au identificat șoferul, un bărbat de 33 de ani din Beclean care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că în momentul producerii accidentului, autoturismul a fost condus de un alt șofer, fiind identificat și depistat un tânăr de 18 ani din Beclean care ar fi luat cheile autoturismului susmenționat fără consimțământului fratelui său de 33 de ani.

Cu privire la tânărul de 18 ani, a fost constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.