Buletin de presă IPJ

Noaptea trecută, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au depistat, în flagrant delict, un tânăr fără permis care se afla sub influența alcoolului și a unor substanțe psihoactive, la volanul unui autoturism care ar fi fost sustras

Astfel, în jurul orei 02.30, pe o stradă din Bistrița, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism în care se aflau doi tineri. La volan a fost identificați un tânăr de 23 de ani, din localitate, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și pasagerul, un tânăr de 21 de ani, din Bistrița.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că autoturismul pe care-l conducea aparține unei femei din Bistrița, fiind sustras din apropierea locuinței.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat și cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanțelor cannabis și methamphetamină. Tânărul a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea restricțiilor de circulație în context Covid și a normelor rutiere, iar pasagerul pentru nerespectarea restricțiilor de circulație în context Covid.

Haine despre care există indicii că sunt contrafăcute, ridicate în vederea confiscării, în urma unui control efectuat ieri, de polițiștii de investigarea criminalității economice

La data de 7 decembrie a.c., în urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, prevăzută de Legea 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice.

În fapt, în urma unui control efectuat în municipiu, la punctul de lucru al unui agent economic, reprezentat de un bărbat de 48 de ani, din Bistrița, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea confiscării 36 de articole vestimentare, în valoare de aproximativ 2.900 de lei.

Hainele erau expuse spre vânzare și purtau mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate pentru produse identice sau similare, având inscripționate denumirile unor mărci notorii, despre care există indicii că sunt contrafăcute.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, de către polițiștii specializați în investigarea criminalității economice.