Buletin de presă IPJ

Ordine de protecție provizorii emise de polițiștii bistrițeni

La data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au fost sesizați despre existența unui conflict într-o familie din Poiana Ilvei.

Un bărbat de 67 ani, din Poiana Ilvei i-ar fi adresat amenințări soției sale, o femeie de 63 de ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun.

Polițiștii împreună cu femeia, au completat un formular de evaluare a riscului, constatându-se oportună emiterea unui ordin de protecție împotriva bărbatului și evacuarea acestuia din locuință.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare, urmând documentarea faptei sub toate aspectele.

***

La data de 14 decembrie a.c., după miezul nopții, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați prin apel 112 despre producerea unui scandal la o familie din municipiu.

Din primele date s-a constatat faptul că un bărbat de 35 de ani din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu și-ar fi agresat fizic concubina, o femeie de 40 de ani.

Intervenția polițiștilor s-a concretizat prin evaluarea riscului, fiind ulterior emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul de Ordine Publică, în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de violență în familie.