Buletin de presă IPJ

Pistol introdus în țară și deținut ilegal, ridicat de polițiști, în urma unei percheziții domiciliare

La data de 23 decembrie 2021, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cei de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat bănuit de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din Nimigea, ar fi achiziționat din Austria, în anul 2015, un pistol neletal, dar supus autorizării, l-ar fi introdus ilegal pe teritoriul României și l-ar fi deținut, fără drept, la locuința sa din Nimigea.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor un pistol cu gaze calibru 9 mm și 8 cartușe de același calibru.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea documentării cauzei, sub toate aspectele.

Bănuit de comiterea mai multor furturi din locuințe, arestat preventiv pentru 30 de zile

La data de 22 decembrie a.c., în urma investigațiilor și cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița au identificat, depistat și reținut un tânăr de 24 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea unor furturi din locuință.

Din probatoriul administrat de polițiști, a reieșit faptul că, în perioada 19 septembrie-20 decembrie 2021, cel în cauză ar fi sustras diverse bunuri din locuințele a șase persoane din municipiul Bistrița, cartierul Unirea. Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 3500 lei.

Astăzi, 23 decembrie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Bistrița care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele.