Buletin de presă IPJ

Trei bărbați condamnați la închisoare, duși în penitenciar de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

Ieri, 29 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii, toate emise de către Judecătoria Bistrița.

Unul dintre mandate a fost emis împotriva unui tânăr de 21 de ani, din Galații Bistriței, condamnat la pedeapsa de 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Celelalte două, au fost dispuse împotriva a doi bărbați de 34, respectiv 51 de ani, ambii din Viile Tecii, condamnați la câte 200 de zile de închisoare, fiecare, pentru comiterea infracțiunii de tulburarea odinii și liniștii publice.

Cei trei au fost duși în penitenciar pentru executarea pedepselor.

A încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție și a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii Biroului de Ordine Publică Bistrița

Ieri, 29 decembrie, în urma probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Ordine Publică au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 53 de ani, din Bistrița, cercetat pentru violență în familie, amenințare și nerespectarea ordinului de protecție.

În fapt, la data de 28 decembrie, polițiștii au intervenit la un caz de violență în familie, sesizat prin 112. La fața locului, au constatat faptul că bărbatul de 53 de ani și-ar fi agresat și amenințat soția și fiica. A fost emis ordin de protecție provizoriu, bărbatul fiind evacuat din locuință de polițiști.  Ulterior, în dimineața de 29 decembrie a.c., cel în cauză a revenit la domiciliu, deși îi era interzis.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Bistrița, unde a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare și nerespectarea ordinului de protecție.

Cercetările continuă, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Bunuri sustrase, în valoare de 4000 de lei, recuperate în urma unor percheziții. Doi tineri bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

Ieri, 29 decembrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au descins la locuințele a trei tineri cu vârste cuprinse între 20-25 de ani, toți din comuna Dumitrița, bănuiți de comiterea unor furturi din locuință.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 29 noiembrie-5 decembrie, doi dintre aceștia, în vârstă de 20, respectiv 25 de ani, ar fi sustras din incinta unui imobil nelocuit, situat în Dumitrița, un televizor și un motoferăstrău. Bunurile sustrase, în valoare de 2000 de lei, au fost găsite și recuperate în urma percheziției.

Totodată, în perioada 21-23 decembrie a.c., cel de-al treilea, în vârstă de 21 de ani, împreună alte două persoane de 17, respectiv 18 ani, din Dumitrița, ar fi sustras, din anexa unei locuințe din Budacu de Sus, unelte electrice în valoare de 2000 de lei. Bunurile sustrase au fost descoperite și recuperate de polițiști.

În urma probatoriului administrat, față de tinerii de 20 și 25 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

La activități au participat polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, ai Serviciului Criminalistic și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Aproape 1500 de petarde, comercializate fără drept, indisponibilizate de polițiștii din Beclean, în urma unor controale

Ieri, 29 decembrie, în urma acțiunilor și controalelor efectuate în piața agroalimentară din orașul Beclean, polițiștii au depistat o femeie de 50 de ani, din Bistrița, în timp ce comercializa articole pirotehnice, deși nu era autorizată în acest sens.

Asupra ei, polițiștii au descoperit cantitatea de aproximativ 2 kilograme de articole pirotehnice, respectiv 58 de petarde,  23 de petarde de tip emițător de sunet și 23 de pachete a câte 60 de bucăți fiecare, din categoria P1.

Toate articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.       

UPDATE:https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/perchezitii-in-bistrita-nasaud-si-maramures

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrulParchetului de pe lângă Judecătoria Beclean a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de un bărbat din Bistrița-Năsăud și un altul din Maramureș.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații,  uz de fals și infracțiuni conexe.

Acțiunile au beneficiat de suportul de specialitate al polițiștilor Biroului de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud.

Trei sancțiuni aplicate ieri, pentru nerespectarea măsuri carantinei

La data de 29 decembrie a.c., în urma verificărilor persoanelor față de care s-a dispus măsura izolării/carantinării, polițiștii Postului de Poliție Nimigea au sancționat contravențional trei persoane care nu au respectat măsurile dispuse. 

Doi dintre aceștia, o femeie de 46 de ani și un tânăr de 20 de ani care locuiesc la aceeași adresă, iar cel de-al treilea, un bărbat de 42 de ani, toți din Nimigea de Jos s-au întors recent din străinătate și au încălcat măsurile dispuse, părăsind adresa stabilită pentru carantină.

Cuantumul sancțiunilor dispuse este de 3000 de lei, iar polițiștii au informat CJCCI Bistriţa-Năsăud pentru dispunerea unor măsuri conform competenței.

Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie, în urma unei coliziuni

Aseară, în jurul orei 22.40, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit pentru efectuarea de verificări, ca urmare a unui accident rutier, produs pe Drumul Național 17D, în Rodna.

Coliziunea a avut loc între un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Rodna și gardul unui imobil, iar în urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-un alt autovehicul, condus de un tânăr de 25 de ani, din Rodna. Conducătorii auto și trei pasageri din cele 2 autoturisme au refuzat transportul la spital.

La fața locului, cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul

fiind 0,73  mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 31 de ani și negativ în cazul celuilalt conducător auto.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi.