Buletin de presă IPJ

Depistat în flagrant de polițiști, în timp ce exploata resurse minerale, fără a deține permis sau licență de exploatare

La data de 17 iulie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice l-au depistat în flagrant, pe un bărbat care exploata resurse minerale în râul Ilișua, sort și balastru, cu ajutorul unui buldoexcavator, fără a deține permis sau licență de exploatare.

Acesta a fost identificat ca fiind un bărbat de 36 de ani, din Agrieș, angajat al unei societăți comerciale cu sediul în Târlișua.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de executarea de activități miniere fără permis sau licență.

Două ordine de protecție provizorii, emise de polițiști.

În ultimele 24 de ore, polițiștii din Bistrița-Năsăud au intervenit pentru aplanarea unor stări conflictuale, iar ca urmare a celor constatate la fața locului au întocmit două dosare penale pentru violență în familie și au emis două ordine de protecție provizorii.

Primul dintre acestea a fost emis față de un bărbat de 51 de ani, din Braniștea, de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean, care au întocmit dosar penal pentru violență în familie.

Astfel, la data de 18 iulie a.c., în jurul orei 00.30, în timp ce se afla la domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul din Braniștea și-ar fi agresat soția, o femeie de 60 de ani, din aceeași localitate.

De asemenea, la data de 17 iulie a.c., polițiștii de la Ordine Publică au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat de 49 de ani, din municipiu, care și-a lovit soția, o femeie de 33 de ani.

Pe lângă ordinul de protecție, polițiștii au întocmit dosar penal pentru violență în familie. 

Vă reamintim faptul că, ordinul de protecție, reglementat prin Legea nr. 217 din 22 mai 2003 republicată, pentru prevenirea şi combaterea violenței în familie, cu modificările și completările ulterioare, reprezintă un instrument aflat la dispoziția unei persoane a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei, persoană care poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un asemenea ordin, prin care să se dispună, pentru o durată de timp determinată, cu caracter provizoriu, una ori mai multe măsuri – obligații sau interdicții.

La regimul rutier

La data de 17 iulie a.c., pe DN 17D, în Rodna, polițiștii l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe un bărbat de 37 de ani, din Valea Vinului, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii Secției 7 au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.