Buletin de presă IPJ

Update: Reținut în urma unor percheziții

https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/retinut-in-urma-unor-perchezitii

La data de 4 martie a.c., în cadrul dosarului penal întocmit privind infracțiunile de furt calificat și aderarea la un grup infracțional organizat, a fost luată măsura arestului preventivăpentru o perioadă de 30 de zile față de bărbatul de 45 de ani, din Bistrița.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sub coordonarea procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.–Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud pentru documentarea întregii activități infracționale.

Dosar penal întocmit pentru încălcarea unui ordin de protecție provizoriu

La data de 5 martie a.c.,  polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat din Bistrița, nu a respectat ordinul de protecție provizoriu emis împotriva sa.

Din primele date s-a stabilit faptul că un bărbat de 42 de ani, din Bistrița, ar fi pătruns în interiorul imobilului părinților săi, din Bistrița, nerespectând prin aceasta ordinul de protecție provizoriu emis împotriva sa, prin care i se interzicea să se apropie la mai puțin de 100 de metrii de părinții săi.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la nerespectarea ordinului de protecție, luând totodată măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița în vederea documentării faptei.

Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiști

La data de 6 martie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii Biroului de Ordine Publică au oprit pe raza localității Slătinița, un autoturism.

La volan a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din Urmeniș. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0.68 mg/L alcool pur în aerul expirat. Având în vedere cele constatate, șoferul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

***

La data de 6 martie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, au intervenit la un accident rutier pe localității Leșu. Aici, un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un podeț.

La volan a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din Lunca Leșului, care în urma impactului a rămas încarcerat în autoturism necesitând intervenția echipajelor specializate din cadrul SMURD.

După primirea îngrijirilor medicale de specialitate s-a constat faptul că nu se impune internarea acestuia în spital, fiind totodată testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0.75 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz Băi, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

La data de 7 martie a.c., în jurul orelor 00:10, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au desfășurat activități de supraveghere și control a traficului rutier pe Drumul Județean 172H.

La volanul unui autoturism ce se deplasa pe raza localității Zoreni a fost identificat un șofer de 39 de ani, din Florești, județul Cluj.

Polițiștii au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.96 mg/L alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința în cadrul unui dosar penal cu privire la conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând documentarea faptei.