Buletin de presă IPJ

Update: Reținuți pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/stire-de-presa-11-martie-2022

În continuarea cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, față de trei bărbați cu vârste cuprinse între 32 și 63 de ani, din Ciceu Mihăiești, Dej și Lelești, magistrații au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru documentarea întregii activități infracționale și a participației penale.

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști în urma unui apel

La data de 11 martie a.c., polițiștii Postului de Poliție Nușeni, au fost sesizați de către o femeie de 58 de ani, din comuna Nușeni, care a solicitat intervenția acestora la un scandal în familie.

Femeia a relatat polițiștilor faptul că soțul acesteia, un bărbat de 60 de ani, ar fi agresat-o fizic în timp ce se aflau la locuința comună.

A fost constatată oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului pentru o perioadă de cinci zile, acesta fiind evacuat din locuință.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de violență în familie.

Dosare penal la regimul rutier întocmite în urma unor flagrante delicte

În data de 11 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza localității Monariu.

La volanul unui autoturism, polițiștii au identificat un bărbat de 61 de ani, din Monariu. Acesta se deplasa prin localitate, pe Drumul Județean 172G.

Fiind testat cu aparatul alcooltest rezultatul indicat de aparat a fost de 1,01 mg/L alcool pur în aerul expirat.   

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației de alcool în sânge.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 12 martie a.c., după miezul nopții, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control pe raza municipiului Bistrița un autoturism.

A fost identificat șoferul, un tânăr de 24 de ani, din Chiuza.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat faptul că tânărul are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, suspendat.

În urma testării cu aparatele etilotest, și DrugTest-5000 rezultatele au fost negative.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

***

La data de 12 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Județean 172D.

În localitatea Poiana Ilvei, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Rebra.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ. La testarea cu aparatul Drugtest a rezultat faptul că, tânărul este pozitiv la substanța Metamfetamină, fiind ulterior transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în cauză, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 12 martie a.c.,  polițiștii Compartimentului Rutier au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa prin orașul Năsăud.

La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Parva. Acesta se deplasa prin orașul Năsăud, având direcție de deplasare înspre Rebrișoara.

Șoferul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultând faptul că este pozitiv cu privire la consumul de canabis. Tânărul a fost condus la spital, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive,

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Năsăud, Compartimentul Rutier, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 13 martie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au intervenit la un eveniment rutier în Lechința.

Pe Drumul Județean 151, un tractor a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

Fiind identificați cei doi conducători auto, s-a constatat că unul dintre aceștia, șoferul tractorului, un bărbat de 44 de ani, din Lechința, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, polițiștii care au intervenit la locul producerii evenimentului rutier au constatat faptul că tractorul implicat în eveniment nu este înregistrat sau înmatriculat, iar șoferul acestuia se află sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat valoarea de 0.81 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul tractorului a fost condus la spital, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, fiind în acest caz întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, urmând documentarea faptelor.

***

La data de 13 martie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa prin Zagra, pe Drumul Județean 172.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 28 de ani, din Suplai.

Fiind testat de către polițiști cu privire la consumul de băuturi alcoolice, a reieșit faptul că șoferul se află sub influența alcoolului, rezultatul indicat de aparatul alcooltest fiind de 0.91 mg/L alcool in aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, urmând documentarea faptei.